Spoznaj mojo dobro prakso: trajnostna mobilnost

Vabimo vas na študijski obisk Spoznaj mojo dobro prakso: trajnostna mobilnost, ki se bo odvijal 28. maja 2018 v Velenju med 8.30 in 13.00.

Študijski obisk bo delno potekal na terenu, kjer bomo od blizu spoznali dobre prakse Mestne občine Velenje, kot sta brezplačni javni prevoz in sistem za izposojo mestnih koles.

Primeri iz Velenja, Mislinje in Slovenj Gradca

Osnovna šola Mislinja bo predstavila svoje izkušnje z izvajanjem Pešbusa in Bicivlaka, Mestna občina Slovenj Gradec pa nas bo seznanila z urejanjem varnih šolskih poti in šolskih prevozov, pripravo mobilnostnih načrtov za šole in ukrepi za spodbujanje kolesarjenja.

Študijski obisk je dobra priložnost, da spoznate ukrepe za trajnostno mobilnost iz prve roke ali izmenjate izkušnje, ki jih imate z uvajanjem in izvajanjem podobnih ukrepov v svoji občini. Razpravo ob koncu dogodka bomo namenili pogovoru o možnostih za prenos predstavljenih dobrih praks v druga okolja.

Vabljeni predstavniki občin, nevladnih organizacij, lokalnih pobud, šol in drugih akterjev, ki se zavzemate za trajnostno mobilnost in bi želeli spoznati slovenske primere dobrih praks ter izmenjati izkušnje o podobnih pristopih.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da se najkasneje do 24. 5. 2018 prijavite na tej povezavi ali na petra.ockerl@ipop.si.

PROGRAM

Dogodek poteka v okviru projekta Podpora izvajanju urbane politike in programa URBACT, ki ga po naročilu Ministrstva za okolje in prostor izvajata IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri