Begunci lahko pomagajo pri oživljanju zapuščenih prostorov v mestih!

Pred meseci, ko begunska kriza kljub resnosti razmer še ni dosegla vse Evrope, smo skupaj s partnerji v Nemčiji in na Finskem na razpisu Advocate Europe predlagali projekt Refugees for Co-creative Cities, ki begunce vključuje v oživljanje zapuščenih prostorov v mestih. Včeraj smo prejeli dokončno potrditev, da smo s prijavo v hudi konkurenci več sto projektov uspeli!

S pomočjo primerjave in izmenjave praks med različnimi mesti ter pilotnega primera v Oberhausnu v Porurju bo projekt lahko služil tudi kot prototip za podobne projekte v drugih mestih po Evropi. Kot so organizatorji razpisa zapisali v argumentaciji odločitve o podpori, se projekt odziva na potrebo po novi ‘kulturi dobrodošlice’ do beguncev v vsej Evropi. Združuje zanimivo mešanico lokalnih intervencij in vseevropske izmenjave idej in praks skozi nekonvencionalen pristop z velikim potencialom za nadgradnjo in širitev.

Veselimo se priložnosti, ki jih odpira projekt, ter tudi sodelovanja z novimi partnerji, organizacijo Kitev iz Oberhausna, Univerzo Aalto iz Helsinkov, ter vrsto drugih sorodnih organizacij po Evropi.

Več informacij o projektu in razpisu

Sodelavci

2 comments

  1. BRAVO, ODLIČNA ZAMISEL, ŽE RAZMIŠLJAM O SODELOVANJU – V IMENU ZAVODA MOST POVEZAVE EVROPA – AFRIKA PTUJ

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri