Jane’s Walk 2012: Ljubljana – Kino Šiška

Hodljivost in kreativnost

Nedelja, 6. maja 2012 ob 14h popoldne. Zbirno mesto je pred Centrom urbane kulture Kino Šiška. Sprehod organizira Inštitut za politike prostora, vodila pa ga bosta Aidan Cerar in Marko Peterlin.

Sprehod po Šiški se bo začel in končal pred Centrom urbane kulture Kino Šiška. Vzdolž Celovške ceste se bomo sprehodili do nekdanje Šišenske tržnice in naprej do Kreativne cone Šiška ter društva Smetumet. Obravali bomo odnos med hodljivostjo in privlačnostjo območja za kreativne dejavnosti, ogledali si bomo podrobnosti različnih vrst javnega prostora, od šolskega vhoda do obcestnega trga in stanovanjskih zelenih površin med bloki Na jami. Pogovarjali se bomo o kreativnem potencialu, ki se nabira v tem delu mesta in o manj znanih potencialih območja ter tudi o tem, kako se nove dejavnosti in ustvarjalci vpenjajo v lokalno okolje, v prostor in ljudi.

Zemljevid poti

DOGODKI

Jens_CiTyBee-1

Jens Brandt, CiTyBee, Copenhagen

Torek, 3. februarja 2015 ob 18h, Fakulteta za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana, Predavalnica Galerija

Jens Brandt je arhitekt in urbanist iz Copenhagna, ki se zadnjih 15 let ukvarja z dinamiko mest in pri tem posveča veliko pozornost vključevanju javnosti v njihov razvoj. Pri svojem delu mesto razume kot laboratorij, kar se odraža v številnih empirično preverjenih konceptih procesov vključevanja javnosti v posege v mestni prostor.

Jens Brandt bo na predavanju predstavil probleme in potenciale mest, s poudarkom na ciljih, ki jim je treba slediti, da oblikujemo močne lokalne skupnosti. Prikazal bo primere aktualnih praks vključevanja prebivalcev v razvoj mest, vključno s primerom urbane regeneracije na Danskem. Predavanje bo zaključil s primeri uporabe mesta kot laboratorija, predvsem preko projekta, ki ga je poimenoval CiTyBee.

Jans Brandt je ustanovitelj CiTyBee, zbirke orodij za skupnosti, ki naredi dialog o mestu bolj konkreten in bližje vsakdanjemu življenju, načrtovanje mesta pa bolj odprto za razpravo in samoorganizacijo.

Predavanje bo potekalo v angleščini.

Vabilo

http://citybee.dk/

Več dogodkov
Napovednik Trajekt