Spodbujanje tehnološkega in digitalnega gospodarstva: poiščite navdih na spletni platformi Techplace!

18. 10. 2018

Poobjava z urbact.eu/urbact-slovenija

Tehnološko in digitalno gospodarstvo sta v razcvetu, in to v taki meri, da jima je težko slediti, če ne deluješ znotraj tega področja. Kako lahko mesta, podjetja, izobraževalne ustanove in posamezniki najdejo relevantne informacije, s katerimi si lahko pomagajo pri razvijanju te »nove« industrije?

Katere dobre primere že poznamo? Kje se lahko srečajo različni posamezniki, ki s svojim delovanjem želijo delati spremembe? Odgovor ponuja spletna platforma TechPlace.

Skupnost platforme TechPlace je na voljo vsem, ki si aktivno prizadevajo razvijati tehnološki sektor na lokalni, regionalni in nacionalni ravni. Platforma je na voljo javnim uslužbencem na lokalni in državni ravni ter v regionalnih agencijah. Na voljo je posameznikom v privatnem sektorju, ki želijo ustvariti svoje podjetje ali želijo biti del te tehnološke rasti. Na voljo je pedagogom in akademikom, ki razvijajo inovativna tehnološka znanja.

Gre torej za prostor, ki je na voljo vsem, ki hočejo ustvarjati pozitivne spremembe znotraj tehnološkega in digitalnega gospodarstva v EU in onkraj njenih meja. Gradimo skupnost interesov in ustvarjamo varen prostor, kjer lahko vsakdo postavi tudi nesmiselna vprašanja!

Platforma TechPlace je nastala iz več URBACT akcijskih omrežij, kot so TechTown, GEN Y CITY in Interactive Cities. Ta iniciativa, namenjena kapitalizaciji v omrežjih zbranega znanja, deli izkušnje kot tudi široko paleto študij primerov in zgodbe mest, ki razvijajo svoja tehnološka gospodarstva.

Predstavljamo vam kratek izbor zanimivih vsebin, ki jih lahko najdete na platformi:

Revolucija coworkinga: Kako lahko mesta pomagajo ustvarjati odprte delovne prostore, kjer se lahko podjetniki povezujejo med sabo in ustvarjajo nove zaposlitve? (The co-working revolution: What can cities do to create open workspaces where entrepreneurs can connect and grow jobs?)

Kako lahko socialni mediji izboljšajo gospodarski potencial mesta: Primer Genove (When social media can enhance the economic potential of a city: The case of Genoa)

Raziščite spletno platformo TechPlace, berite in uživajte v vsebinah ter se pridružite naši skupnosti Slack, kjer lahko z ostalimi podobno mislečimi uporabniki delite svoje ideje, mnenja in vprašanja.

Povezava do izvirnega članka: Boosting the Tech and Digital Economy: Get inspired on Techplace online!

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt