ESPON CPS – čezmejne javne storitve

08. 03. 2018

Projekt Cross-border Public Services poteka v okviru sklopa ciljnih raziskav v okviru programa ESPON. Namen projekta je podpora boljšim čezmejnim javnim storitvam in izboljšanje zavedanja o dodanih vrednostih čezmejnih javnih storitev (ČJS). Posebna pozornost je namenjena potrebam deležnikov projekta:
– Vzdolž katerih meja v okviru EU se zagotavlja čezmejne javne storitve?
– Katere storitve se zagotavlja v okviru območij študij primerov in katere z vidika potreb in ciljev deležnikov manjkajo?
– Kateri dejavniki zavirajo razvoj čezmejnih storitev v območjih študij primerov?
– Kaj so razvojni potenciali in bodoče potrebe po čezmejnih javnih storitvah v območjih študij primerov? Kako najlažje izkoristiti te potenciale?
– Kakšna so priporočila za izboljšanje čezmejnih javnih storitev?

Glavni izziv študije je dejstvo, da čezmejne javne storitve doslej še niso bile celovito analizirane na ravni EU, zato zaenkrat ni uveljavljenega metodološkega okvira. Projekt naj bi zato to vrzel zapolnil. IPoP v projektu nastopa v vlogi projektnega partnerja, konzorcij partnerjev pa vodi Spatial Foresight iz Luksemburga.

Naročnik: ESPON EGTC

Trajanje: 11/2017–11/2018

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

PROJEKTI

DEJAVNOSTI

  • IPoP – Inštitut za politike prostora


    Inštitut za politike prostora (IPoP) deluje kot neodvisna raziskovalna organizacija ter kot nevladna organizacija na področju prostora. Pri svojem delovanju si prizadeva v čim večji meri vključevati tudi druge strokovne organizacije in lokalne pobude. Na ta način se po eni strani od spodaj, iz prakse, oblikuje mreža komplementarnih organizacij na področju prostora, po drugi strani pa se oblikuje tudi skupno razumevanje problemov, ciljev delovanja in potrebnih aktivnosti, ki bo omogočilo bolj učinkovito urejanje prostora v prihodnje.

  • Urejanje prostora


    Urejanje prostora poleg načrtovanja vključuje tudi gradnjo, rabo, vzdrževanje in prenovo vseh sestavin prostora. Inštitut za politike prostora spodbuja povezovanje vseh deležnikov pri urejanju prostora, prebivalcev in organiziranih lokalnih pobud, prostorskih načrtovalcev, investitorjev in nosilcev urejanja prostora, ker verjamemo da je le na tak način mogoče doseči dolgoročne pozitivne učinke za urejanje prostora.

  • Knjižnica


    V spletni knjižnici inštituta se zbira gradivo z dogodkov, na ključne dokumente s področja prostora, povezave na članke in druge publikacije sodelavcev inštituta, primere dobre prakse ter druge prispevke iz teorije in prakse politik prostora.

PARTNERJI