Usposabljanji s področja trajnostnega in vključujočega urejanja prostora

07. 03. 2017

Usposabljanje, torek, 21. marca, in sreda, 22. marca 2017, ob 14.30, Okoljski center, Trubarjeva 50, Ljubljana

V marcu Mreža za prostor pripravlja dve usposabljanji s področja trajnostnega in vključujočega urejanja prostora, namenjene predvsem nevladnim organizacijam na področju urejanja prostora, a tudi širši zainteresirani javnosti.

Organiziranje urbanega vrtnarjenja za nevladne organizacije, ki bo v torek, 21.3.2017 ob 14.30 uri v Okoljskem centru, Trubarjeva 50, Ljubljana. Usposabljanje je namenjeno nevladnim organizacijam, ki želijo v svojem lokalnem okolju (npr. soseski) spodbuditi ali organizirati urbano vrtnarjenje, ali pa jih to področje zanima, ker se želijo s tem ukvarjati. Predstavljen bo razvoj urbanega vrtnarjenja in njegova vloga v sodobnem urbanem okolju, primeri dobrih praks in možnosti organiziranega razvoja dejavnosti. Predstavljeni bodo tudi formalni okviri in kako izpolniti minimalne zahteve za izvajanje dejavnosti. Prijave do 17.3.2017 na pic@pic.si.

Trajnostno urejanje prostora, ki bo v sredo, 22.3.2017 ob 14.30 uri v Okoljskem centru, Trubarjeva 50, Ljubljana. Usposabljanje je namenjeno predstavnikom nevladnih organizacij, da se seznanijo z osnovami urejanja prostora, prostorskega načrtovanja in postopkov  ter možnostmi vključevanja, da bodo lahko bolje izražali in uveljavljali svoje interese že v fazi prostorskega načrtovanja. Prostorsko načrtovanje je najmočnejše orodje varstva okolja, skozi procese urejanja prostora pa se v prostoru udejanjajo strateške namere in nove trajnostno naravnane prakse. Prijave do 17.3.2017 na pic@pic.si.

Informacije tudi na spletni strani mreže: http://mrezaprostor.si/mreza-za-prostor-organizira-dve-brezplacni-usposabljanji/

 

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.