Zbori za prostor: Kaj je javni interes pri civilnih iniciativah na področju urejanju prostora?

23. 01. 2017

Zbori za prostor, ponedeljek, 23. januar 2017, lokal Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

Urejanje prostora je tipično polje konfliktov in kot kaže razmah množice civilnih iniciativ, povezanih z urejanjem prostora, trenutno kot družba ne poznamo dobro delujočih mehanizmov preprečevanja in reševanja teh konfliktov. Zato v okviru Zborov za prostor pripravljamo dogodek na temo javnega interesa v zvezi s civilnimi iniciativami v urejanju prostora.

Društvo Maja Farol in Inštitut za politike prostora – IPoP, ki zbore pripravljamo v okviru Mreže za prostor, želimo predvsem omogočiti prostor komunikacije in pri tem ne stremimo k doseganju soglasja ali polemični izmenjavi mnenj, temveč želimo omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi. Izbor tem izhaja iz perečih aktualnih primerov in problemov, ki so širše že prepoznani.

Dogodek z naslovom »Kaj je javni interes pri civilnih iniciativah na področju urejanja prostora?« bo v ponedeljek, 23. januarja 2017 ob 18h v prostorih lokala Pritličje na Mestnem trgu 2 v Ljubljani. Uvodni prispevek bo predstavila novinarka Julija Vardjan.

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.