Vključevanje beguncev v oživljanje zapuščenih prostorov v mestih

17. 07. 2015

Projekt Refugees for Co-creative Cities si je prizadeval za vključevanje beguncev v oživljanje zapuščenih prostorov v mestih. S pomočjo primerjave in izmenjave praks med različnimi mesti ter pilotnega primera v Oberhausnu v Porurju je projekt poskusil ponuditi tudi prototip za podobne projekte v drugih mestih po Evropi. Projekt se je odzival na potrebo po novi ‘kulturi dobrodošlice’ do beguncev v vsej Evropi. Združeval je mešanico lokalnih intervencij ter vseevropske izmenjave idej in praks skozi nekonvencionalen pristop z velikim potencialom za nadgradnjo in širitev.

Inštitut za politike prostora je projekt izvajal skupaj s partnerskimi organizacijami, organizacijo Kitev iz Oberhausna, Univerzo Aalto iz Helsinkov, ter vrsto drugih sorodnih organizacij po Evropi. Projekt je bil izbran na razpisu Advocate Europe, ki ga izvaja organizacija MitOst, financira pa ga fundacija Stiftung Mercator iz Nemčije.

Več informacij o projektu

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

PROJEKTI

DEJAVNOSTI

  • IPoP – Inštitut za politike prostora


    Inštitut za politike prostora (IPoP) deluje kot neodvisna raziskovalna organizacija ter kot nevladna organizacija na področju prostora. Pri svojem delovanju si prizadeva v čim večji meri vključevati tudi druge strokovne organizacije in lokalne pobude. Na ta način se po eni strani od spodaj, iz prakse, oblikuje mreža komplementarnih organizacij na področju prostora, po drugi strani pa se oblikuje tudi skupno razumevanje problemov, ciljev delovanja in potrebnih aktivnosti, ki bo omogočilo bolj učinkovito urejanje prostora v prihodnje.

  • Urejanje prostora


    Urejanje prostora poleg načrtovanja vključuje tudi gradnjo, rabo, vzdrževanje in prenovo vseh sestavin prostora. Inštitut za politike prostora spodbuja povezovanje vseh deležnikov pri urejanju prostora, prebivalcev in organiziranih lokalnih pobud, prostorskih načrtovalcev, investitorjev in nosilcev urejanja prostora, ker verjamemo da je le na tak način mogoče doseči dolgoročne pozitivne učinke za urejanje prostora.

  • Knjižnica


    V spletni knjižnici inštituta se zbira gradivo z dogodkov, na ključne dokumente s področja prostora, povezave na članke in druge publikacije sodelavcev inštituta, primere dobre prakse ter druge prispevke iz teorije in prakse politik prostora.

PARTNERJI