Pridružite se nam na otvoritvenem dogodku programa URBACT III

10. 02. 2015

Povzeto po spletni strani urbact.eu, prevod Petra Očkerl

urbactIII launch event

Na naše veliko veselje se nam bosta na dogodku pridružila Corina Creţu, evropska komisarka za regionalno politiko, in Raphaël Le Méhauté, direktorat za mesta in urbano kohezijo, organ upravljanja za URBACT. Komisarka in gospod Le Méhauta bosta delila svoje mnenje o pomenu programa in njegovi vlogi pri podpori mestom za doseganje skupnih evropskih ciljev.

Mesta so srce Urbacta, zato bo na dogodku tudi vrsta urbanih strokovnjakov, ki bodo predstavili svoje izkušnje in koristi programa za partnerskega mesta.

Na dogodku bo mogoče več izvedeti tudi o razvoju programa, kaj prinaša novo programsko obdobje 2014–2020 in kako lahko mesta sodelujejo.

Dogodek bo potekal v ponedeljek 16. marca 2015 med 15. in 17. uro (sledila mu bo pogostitev) v konferenčnem centru Albert Borschette Conferente Centre (Rue Froissart 36, 1040 Etterbeek) v Bruslju.

Program dogodka najdete tukaj.

Prijavite se lahko tukaj. Prijave so odprte do 6. marca 2015.

Veselimo se vašega obiska!

Sekretariat URBACT

urbact.eu urbact.si

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Zbori za prostor: Zakaj javni promet ne bi bil brezplačen?

Ponedeljek, 21. maja 2018 ob 18h v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana

Javni potniški promet prinaša nižje skupne družbene stroške prometa kot osebni promet, zato si mnogo mest želi spodbuditi njegovo uporabo. Kako cena vozovnic vpliva na uporabo javnega potniškega prometa? Bi brezplačni javni promet ključno vplival na večje število potnikov? Lahko po drugi strani nižja cena zniža kakovost javnega prevoza in s tem negativno vpliva na njegovo privlačnost? Kakšne so na tem področju konkretne izkušnje slovenskih občin? In kaj za vse našteto pomenijo nove oblike skupnih in deljenih prevozov?

Prostor kot omejena dobrina je od nekdaj naravno mesto konfliktov. Po obdobju poudarjanja zasebnih in posamičnih interesov se kot družba počasi obračamo k večji občutljivosti do varovanja javnega dobra tudi v prostoru. Da bi bili pri tem uspešni, moramo najprej vedeti, kaj je javni interes, zakaj potrebuje aktivno podporo, in na kakšen način se ga lahko uveljavi.

V okviru Mreže za prostor organizirata društvo Maja Farol in IPoP – Inštitut za politike prostora serijo javnih dogodkov, s katerimi želita ob konkretnih aktualnih temah opredeliti javni interes v urejanju prostora. Organizatorji želijo predvsem omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi.

Sedmi zbor bo potekal v ponedeljek, 21. maja 2018 od 18h do 20h v Pritličju na Mestnem trgu 2 v Ljubljani. Uvodno predstavitev teme bo pripravil in predstavil novinar Borut Tavčar.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt