Pridružite se nam na otvoritvenem dogodku programa URBACT III

10. 02. 2015

Povzeto po spletni strani urbact.eu, prevod Petra Očkerl

urbactIII launch event

Na naše veliko veselje se nam bosta na dogodku pridružila Corina Creţu, evropska komisarka za regionalno politiko, in Raphaël Le Méhauté, direktorat za mesta in urbano kohezijo, organ upravljanja za URBACT. Komisarka in gospod Le Méhauta bosta delila svoje mnenje o pomenu programa in njegovi vlogi pri podpori mestom za doseganje skupnih evropskih ciljev.

Mesta so srce Urbacta, zato bo na dogodku tudi vrsta urbanih strokovnjakov, ki bodo predstavili svoje izkušnje in koristi programa za partnerskega mesta.

Na dogodku bo mogoče več izvedeti tudi o razvoju programa, kaj prinaša novo programsko obdobje 2014–2020 in kako lahko mesta sodelujejo.

Dogodek bo potekal v ponedeljek 16. marca 2015 med 15. in 17. uro (sledila mu bo pogostitev) v konferenčnem centru Albert Borschette Conferente Centre (Rue Froissart 36, 1040 Etterbeek) v Bruslju.

Program dogodka najdete tukaj.

Prijavite se lahko tukaj. Prijave so odprte do 6. marca 2015.

Veselimo se vašega obiska!

Sekretariat URBACT

urbact.eu urbact.si

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt