Konferenca »Local and regional partners contributing to Europe 2020«

09. 02. 2015

Spatial Foresight je skupaj s partnerskimi organizacijami zadnje leto pripravljal študijo na temo večnivojskega upravljanja v podporo Evropi 2020, ki jo je naročil Generalni direktorat za mestno in regionalno politiko. Študija se zaključuje z vseevropsko konferenco »Local and regional partners contributing to Europe 2020«, ki bo 5. marca 2015 v Bruslju. Na njej bodo predstavljene ključne ugotovitve študije, priložnost pa bo tudi za razpravo na to temo.  Vabljeni!

Za program dogodka in prijavo sledite tej povezavi. Več informacij o študiji pa najdete tukaj. Pri pripravi študije smo sodelovali tudi na Inštitutu za politike prostora.

Vabimo vas tudi k izpolnjevanju ankete o teritorialni koheziji in Teritorialni agendi 2020.

Kako v Evropi uresničujemo teritorialno kohezijo? Je potrebno ponovno razmisliti o Teritorialni agendi 2020? To sta ključni vprašanji trenutne študije trojnega predsedstva Italije, Latvije in Luksemburga. Del te študije je anketa o razumevanju teritorialne kohezije, relevantnih mehanizmih vladovanja za implementacijo teritorialne kohezije, izzivov pri naslavljanju teritorialne kohezije in izkušnjah, povezanih s Teritorialno agendo 2020. Izkušnje različnih akterjev so pri tem zelo dragocene, zato trojno predsedstvo vabi široko javnost, da sodeluje s svojimi mnenji. Anketa je dostopna na tej povezavi.

www.spatialforesight.eu

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt