Pridite na URBACT INFO DAN!

14. 01. 2015

Si želite v svoji občini razvijati trajnostne in celostne politike?
Bi radi svoje izkušnje delili z drugimi mesti po Evropi in se učili od njih?
Iščete potencialne partnerje za sodelovanje na vašem projektu?
Vas program URBACT zanima, pa ne veste, kako sodelovati?

Če je temu tako, potem se nam morate pridružiti na
URBACT INFO DNEVU,
slovenskem informativnem dnevu programa URBACT,
ki bo 28. januarja 2015
v Mariboru (9.30–16.00).

Dobrodošla so vsa slovenska mesta, občine in drugi deležniki, ki delujejo na področju spodbujanja trajnostnega urbanega razvoja.

URBACT je program, ki se financira iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Namenjen je povezovanju mest za izmenjavo izkušenj in znanj na področju vsebin mestnih politik, katerih glavni cilj je izboljšanje učinkovitosti in vpliva mestne politike na razvoj mesta. V novi finančni perspektivi URBACT pridobiva na pomenu za povezovanje mest in mestnih območij ter postaja pomemben instrument za pomoč izvajanja urbanih politik na nacionalni in evropski ravni.

Dogodek bo ponudil priložnost za seznanitev s programom URBACT, izkušnjami  slovenskih mest v URBACT omrežjih ter informacije o instrumentih in pristopih za spodbujanje trajnostnega urbanega razvoja, ki so bili razviti v okviru preteklih generacij programa URBACT.

Če si želite sodelovati v projektih URBACT in iščete potencialne partnerje za sodelovanje na vašem projektu, vas vabimo, da na Forumu projektnih idej predstavite svojo projektno idejo. Projektno idejo pripravite na tem obrazcu (Obrazec za projektno idejo_slo) in jo posredujte na naslov petra.ockerl@ipop.si.

Prijavo na dogodek sporočite preko spletnega obrazca. Pohitite, število mest je omejeno.

Program dogodka – datoteka v .doc

URBACT INFO DAN_Navodila za pot

komentarji (2)

  1. URBACT INFO DAN « Inštitut za politike prostora, 23/01/2015 14:32

    […] najdete v prilogi. Več informacij od dogodku pa na tej povezavi. Prijavo na dogodek sporočite preko spletnega obrazca ali na naslov petra.ockerl@ipop.si do 26. […]

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Zbori za prostor: Zakaj javni promet ne bi bil brezplačen?

Ponedeljek, 21. maja 2018 ob 18h v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana

Javni potniški promet prinaša nižje skupne družbene stroške prometa kot osebni promet, zato si mnogo mest želi spodbuditi njegovo uporabo. Kako cena vozovnic vpliva na uporabo javnega potniškega prometa? Bi brezplačni javni promet ključno vplival na večje število potnikov? Lahko po drugi strani nižja cena zniža kakovost javnega prevoza in s tem negativno vpliva na njegovo privlačnost? Kakšne so na tem področju konkretne izkušnje slovenskih občin? In kaj za vse našteto pomenijo nove oblike skupnih in deljenih prevozov?

Prostor kot omejena dobrina je od nekdaj naravno mesto konfliktov. Po obdobju poudarjanja zasebnih in posamičnih interesov se kot družba počasi obračamo k večji občutljivosti do varovanja javnega dobra tudi v prostoru. Da bi bili pri tem uspešni, moramo najprej vedeti, kaj je javni interes, zakaj potrebuje aktivno podporo, in na kakšen način se ga lahko uveljavi.

V okviru Mreže za prostor organizirata društvo Maja Farol in IPoP – Inštitut za politike prostora serijo javnih dogodkov, s katerimi želita ob konkretnih aktualnih temah opredeliti javni interes v urejanju prostora. Organizatorji želijo predvsem omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi.

Sedmi zbor bo potekal v ponedeljek, 21. maja 2018 od 18h do 20h v Pritličju na Mestnem trgu 2 v Ljubljani. Uvodno predstavitev teme bo pripravil in predstavil novinar Borut Tavčar.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt