Informativni dan o programu URBACT

08. 01. 2015

Objavljeno na http://www.mop.gov.si

Vsa slovenska mesta in druge deležnike, ki delujejo na področju spodbujanja trajnostnega urbanega razvoja vabimo na Urbactov slovenski informativni dan – URBACT INFO DAY, ki bo 28. januarja 2015.

Prvi razpisi za novo generacijo Urbactovih projektov bodo, potem, ko je bil konec leta 2014 sprejet operativni program za izvajanje programa URBACT III, odprti že marca 2015.

Informativni dan je priložnost, da se vsi zainteresirani udeleženci seznanijo z dosedanjimi izkušnjami iz Urbactovih projektov v slovenskih mestih in pridobijo informacije o instrumentih in pristopih za spodbujanje trajnostnega urbanega razvoja, ki so bili razviti v okviru preteklih generacij programa URBACT.

Prijavite se lahko na tej povezavi ali pa interes za udeležbo sporočite na naslov:  petra.ockerl@ipop.si.

Več informacij o dogodku vam bomo posredovali naknadno!

Informacije o programu URBACT lahko najdete na spletnih straneh urbact.eu in urbact.si.

Povezava na članek na www.mop.gov.si.

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt