Pridruži se nam na Urbactovem mestnem festivalu v Rigi med 6. in 8. majem 2015

07. 01. 2015

Povzeto po spletni strani urbact.eu, prevod Petra Očkerl

Vas zanima, kaj je novega na področju trajnostnega urbanega razvoja? Vas zanimajo socialne inovacije, nove ekonomije in ustvarjanje delovnih mest ali urbana prenova? Ali Urbacta še ne poznate, a vas zanima za kaj gre? Ste član Urbactove skupnosti in si želite predstaviti rezultate svojega omrežja? Si želite izmenjave in mreženja z drugimi evropskimi mesti? Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno …

… potem veste, kje morate biti med 6. in 8. majem 2015!

Na Urbactovem mestnem festivalu boste izvedeli, kaj so vroče teme na področju urbanega razvoja, kako so evropske urbane agende povezane z globalnimi temami, poleg tega pa boste imeli možnost spoznati več kot 400 posameznikov, ki delujejo na tem področju. Proslavili bomo rezultate programa Urbact II, ustvarjena omrežja in nabrano znanje, istočasno pa bomo zagnali Urbact III in predstavili novosti za obdobje 2014–2020.

Udeleženci festivala boste lahko sami oblikovati svojo festivalsko in mestno izkušnjo, saj boste lahko izbirali med številnimi aktivnostmi. Pestra festivalska ponudba bo vključevala:

–       Tematske delavnice (nove urbane ekonomije, ustvarjanje delovnih mest, trajnostna prenova, socialne inovacije)
–       Specialistične delavnice
–       TED govore
–       Urbact café
–       Tovarno idej
–       Sprehajalne delavnice

Želimo si, da bi imeli naši udeleženci dovolj časa in prostora za mreženje in izmenjavo izkušenj, zato bodo na programu tudi družabni dogodki, spoznavni zajtrki, nestrukturirani dogodki in ogledi Rige.

Kdo lahko sodeluje?

Festival je odprti dogodek, namenjen strokovnjakom, oblikovalcem politik in izvoljenim predstavnikom, ki so vključeni v urbani razvoj na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni. Dobrodošla so mesta (partnerska in tista, ki ne sodelujejo v Urbactu), projektni partnerji in strokovnjaki, nacionalni organi, evropske institucije, raziskovalni inštituti, organizacije civilne družbe in organi upravljanja operativnih programov.

Več informacij o dogodku in prijavi bo na voljo v naslednjih mesecih.

Povezava na originalni članek

 

urbact.eu urbact.si

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Program za konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti 8/11/2018 objavljen!

Vabimo vas na mednarodno konferenco Bogastvo lokalnih skupnosti, ki se bo odvijala 8. novembra 2018 od 9.00 do 15.30 v Poligonu v Ljubljani. Zdaj se lahko prijavite!

Številni kraji se srečujejo s propadanjem lokalnih ponudnikov storitev in pridelovalcev hrane, čemur sledi naraščanje brezposelnosti ter številne druge družbene in okoljske posledice. Globalizacija ni nujno koristna za lokalno ekonomijo, zato vse večkrat slišimo o krajih, ki gradijo razvoj na lokalnih priložnostih. Javno naročanje pri lokalnih ponudnikih ter razvoj lokalnih storitev, delovnih mest in lokalnih valut so pristopi, ki lahko močno doprinesejo k ustvarjanju vrednosti v nekem okolju. Ključno je, da denar ostane čim bližje domu.

Osrednja vsebinska prispevka bosta pripravila Neil McInroy iz organizacije CLES (Združeno kraljestvo), ki bo predstavil njihove izkušnje s spodbujanjem lokalne vrednosti v Prestonu in drugih britanskih mestih ter njihovo delo po vsej Evropi v okviru URBACT omrežja Procure, in Annet van Otterloo iz Afrikaanderwijk Cooperatie (Rotterdam, Nizozemska), ki bo govorila o družbenem vidiku odpornosti južnega Rotterdama z investiranjem v aktivne prebivalce in lokalno podjetništvo v četrti Afrikaanderwijk.

Poleg zanimivih primerov iz vse Evrope bomo spoznali tudi dobre prakse iz Slovenije in razpravljali o tem, kako lahko občine spodbujajo ustvarjanje vrednosti v lokalnem okolju z viri, ki jih že imajo na voljo.

Pridružite se predstavnikom nacionalnih institucij, regionalnih in lokalnih uprav, strokovnjakom, nevladnim organizacijam, praktikom in raziskovalcem iz akademskih in raziskovalnih institucij.

Udeležba je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato se čim prej prijavite.

PROGRAM

PRIJAVA

Več o konferenci: http://ipop.si/bogastvo-lokalnih-skupnosti/

Konferenco organizirajo Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt