Pridruži se nam na Urbactovem mestnem festivalu v Rigi med 6. in 8. majem 2015

07. 01. 2015

Povzeto po spletni strani urbact.eu, prevod Petra Očkerl

Vas zanima, kaj je novega na področju trajnostnega urbanega razvoja? Vas zanimajo socialne inovacije, nove ekonomije in ustvarjanje delovnih mest ali urbana prenova? Ali Urbacta še ne poznate, a vas zanima za kaj gre? Ste član Urbactove skupnosti in si želite predstaviti rezultate svojega omrežja? Si želite izmenjave in mreženja z drugimi evropskimi mesti? Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno …

… potem veste, kje morate biti med 6. in 8. majem 2015!

Na Urbactovem mestnem festivalu boste izvedeli, kaj so vroče teme na področju urbanega razvoja, kako so evropske urbane agende povezane z globalnimi temami, poleg tega pa boste imeli možnost spoznati več kot 400 posameznikov, ki delujejo na tem področju. Proslavili bomo rezultate programa Urbact II, ustvarjena omrežja in nabrano znanje, istočasno pa bomo zagnali Urbact III in predstavili novosti za obdobje 2014–2020.

Udeleženci festivala boste lahko sami oblikovati svojo festivalsko in mestno izkušnjo, saj boste lahko izbirali med številnimi aktivnostmi. Pestra festivalska ponudba bo vključevala:

–       Tematske delavnice (nove urbane ekonomije, ustvarjanje delovnih mest, trajnostna prenova, socialne inovacije)
–       Specialistične delavnice
–       TED govore
–       Urbact café
–       Tovarno idej
–       Sprehajalne delavnice

Želimo si, da bi imeli naši udeleženci dovolj časa in prostora za mreženje in izmenjavo izkušenj, zato bodo na programu tudi družabni dogodki, spoznavni zajtrki, nestrukturirani dogodki in ogledi Rige.

Kdo lahko sodeluje?

Festival je odprti dogodek, namenjen strokovnjakom, oblikovalcem politik in izvoljenim predstavnikom, ki so vključeni v urbani razvoj na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni. Dobrodošla so mesta (partnerska in tista, ki ne sodelujejo v Urbactu), projektni partnerji in strokovnjaki, nacionalni organi, evropske institucije, raziskovalni inštituti, organizacije civilne družbe in organi upravljanja operativnih programov.

Več informacij o dogodku in prijavi bo na voljo v naslednjih mesecih.

Povezava na originalni članek

 

urbact.eu urbact.si

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.

ARHIV NOVIC

DOGODKI

Zbori za prostor: Zakaj javni promet ne bi bil brezplačen?

Ponedeljek, 21. maja 2018 ob 18h v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana

Javni potniški promet prinaša nižje skupne družbene stroške prometa kot osebni promet, zato si mnogo mest želi spodbuditi njegovo uporabo. Kako cena vozovnic vpliva na uporabo javnega potniškega prometa? Bi brezplačni javni promet ključno vplival na večje število potnikov? Lahko po drugi strani nižja cena zniža kakovost javnega prevoza in s tem negativno vpliva na njegovo privlačnost? Kakšne so na tem področju konkretne izkušnje slovenskih občin? In kaj za vse našteto pomenijo nove oblike skupnih in deljenih prevozov?

Prostor kot omejena dobrina je od nekdaj naravno mesto konfliktov. Po obdobju poudarjanja zasebnih in posamičnih interesov se kot družba počasi obračamo k večji občutljivosti do varovanja javnega dobra tudi v prostoru. Da bi bili pri tem uspešni, moramo najprej vedeti, kaj je javni interes, zakaj potrebuje aktivno podporo, in na kakšen način se ga lahko uveljavi.

V okviru Mreže za prostor organizirata društvo Maja Farol in IPoP – Inštitut za politike prostora serijo javnih dogodkov, s katerimi želita ob konkretnih aktualnih temah opredeliti javni interes v urejanju prostora. Organizatorji želijo predvsem omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi.

Sedmi zbor bo potekal v ponedeljek, 21. maja 2018 od 18h do 20h v Pritličju na Mestnem trgu 2 v Ljubljani. Uvodno predstavitev teme bo pripravil in predstavil novinar Borut Tavčar.

Več dogodkov
Napovednik Trajekt