Izmenjava spominov in informacij v javnem prostoru

26. 11. 2013

Razstava, Odprtje razstave 27. novembra 2013 ob 19. uri v prostorih galerije MKD Ljubljana na Masarykovi 24 v Ljubljani (Metelkova nad Tiffanyjem)

Projekt je nastal v okviru delavnice z naslovom REACTION na Srečanju študentov oblikovanja MEDS 2013 v Lizboni na Portugalskem. Sestavljen je iz niza majhnih urbanih intervencij na izbranih lokacijah v soseski Graça v Lizboni. Osrednja ideja projekta je bila ustvariti sodelovanje s prebivalci Graçe preko predlogov za alternativno rabo javnega prostora. Predlogi so se postavili nasproti procesu gentrifikacije, ki v veliki meri spreminja sosesko.

Skupina REACTION 15.2 je zasnovala manjše umetniške instalacije, ki so bile postavljene na 11ih lokacijah v soseski. Koncept instalacij je temeljil na izmenjavi spominov med uporabniki prostora in prostorom samim na eni strani ter odtisom informacij znotraj urbanega prostora na drugi. Z opozarjanjem na nekatere skrite značilnosti prostora smo želeli razširiti način razumevanja oz. branja urbanega prostora. Intervencije so bile opazne in interaktivne, a v majhnem merilu, da bi izzvale tesen stik in sodelovanje. Cilj projekta je bil med drugim tudi ustvariti blagovno znamko za delavnico, ki je bila del instalacij.

Avtorji projekta: Damjan Kokalevski, Milan Dinevski in skupina REACTION 15.2

Razstava je nastala v produkciji MKD Ljubljana, s sofinanciranjem Mestne občine Ljubljana.

Več informacij

DODAJ SVOJ KOMENTAR: Prosimo izpolnite vsa polja. Na vaš e-mail vam bomo poslali potrdilo o objavi vašega komentarja. Vaš e-mail javno ne bo objavljen.