Revitalizacija parka Tabor: Urejanje parka z vključevanjem lokalne skupnosti

Cena: 5,49 

Opis

Inštitut za politike prostora v okviru projekta Mreža za prostor, poleg drugih dogodkov, organizira tudi delavnice. Te so namenjene povezovanju lokalnih prebivalcev s stroko. Tako pobude, ki jih lokalni prebivalci oziroma deležniki izrazijo na delavnicah, postanejo izhodišče za načrte, ki jih pripravijo profesionalni načrtovalci. Gre za načrtovanje prostora od spodaj.

Delavnica Revitalizacija parka Tabor je naslavljala problem degradiranega parka na Taboru, cilj delavnice pa je bilo pripraviti načrte revitalizacije parka. Načrti revitalizacije temeljijo na sodelovanju z lokalnimi prebivalci in predstavniki lokalnih institucij oziroma organizacij, ki so tako ali drugače povezane s parkom, torej so locirane v bližini oziroma ga redno uporabljajo.

Delavnica je temeljila na pobudi zavoda Bunker in na njihovem predhodnem raziskovanju in sodelovanju z lokalnimi prebivalci Tabora. Vlogo strokovnega sodelavca je prevzel KD ProstoRož, ki je na podlagi delavnice pripravil Projekt revitalizacije parka Tabor v Ljubljani.

 

Cena obsega stroške pošiljanja (ddv vključen).

Spletna verzija (PDF)

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri