Škofja Loka: (O)živimo Staro Loko

Stara_Loka_DSC_0106_resize

Sobota, 10. maj 2014. Sprehod sta organizirali Darja Matjašec in Anja Musek v sodelovanju s Kulturno-zgodovinskim društvom Lonka Stara Loka in Občino Škofja Loka, vodila pa ga je Anja Musek.

Na letošnjem škofjeloškem sprehodu smo odkrivali Staro Loko ter izpostavili kvalitete in nekatere probleme prostora, predvsem pa smo se osredotočili na priložnosti, ki jih ta prostor ponuja tako za prebivalce, kot tudi obiskovalce. Dobili smo se pred Starološkim gradom, se sprehodili južno, mimo parka, podhoda in bazena in nato ob prometnici, ki meji na Podlubnik do zahodnega vstopa v Staro Loko. Nadaljevali smo ob glavni cesti, ki pelje skozi Staro Loko in se ustavili pred Centrom slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka, nato pa smo se vzpeli do najvišje točke Stare Loke, kjer smo stopili mimo vrtca in cerkve ter se po drugi poti spustili do križišča pri kapelici. Pot smo nadaljevali po cesti vse do Dolenčevega vrta in jo skozi Groharjevo naselje sklenili na turistični kmetiji.

Urbani sprehod v Škofji Loki vsako leto pripravljata Darja Matjašec in Anja Musek, letos v sodelovanju s Kulturno-zgodovinskim društvom Lonka Stara Loka in Občino Škofja Loka, ki je sprehod Jane’s Walk uvrstila pod dogodke akcije ‘Loško je ekološko’.

Postaje:

1 – Starološki grad

2 – podhod

3 – zahodni vstop v Staro Loko

4 – Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka

5 – vrtec

6 – prehod za pešce

7 – kapelica

8 – Dolenčev vrt

9 – turistična kmetija

Zemljevid

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri