Celje: Sobivanje in ekologija urbanega

IMAG5251

Urbani sprehod z gibalno in senzorno oviranimi

Četrtek, 8. maj 2014. Sprehod so organizirali v sodelovanju z Medobčinskim društvom delovnih invalidov Celje, Društvom paraplegikov Celje, Društvom gluhih in naglušnih Celje, Medobčinsko zvezo slepih in slabovidnih Celje in Skupino za samopomoč starejšim Iskrice (Medgeneracijsko društvo Savinja Celje), vodila pa ga je Andreja Džakušič.

V urbanem sprehodu so preizprašali dostopnost in mobilnost v centru mesta predvsem za gibalno in senzorno ovirane, kot tudi za družine z malčki v otroških vozičkih. Urbanistično urejenost našega mesta so presojali po tem, kako je to primerno za razne oblike pešačenja in sprehajanja. Celje se ponaša s skoraj že končano urbanistično prenovo in zanimajo nas izboljšave, ki jih prinašajo novosti v mestnem središču. Dana tema Sobivanje in ekologija urbanega pa je uporabljena kot robni primer, da lahko v obravnavo vzamemo tudi tlakovana področja mesta.

Načrtovana pot: Krekov trg, Stanetova ulica, Vodnikova ulica, Gledališki trg, Trg celjskih knezov, Muzejski trg, Glavni trg, Krekov trg

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri