Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah

Seminar in delavnica v Ljubljani, Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a, Ljubljana, od 9.00 do 13.30

LOKACIJA DOGODKA

Dogodek bo potekal v dvorani Knjižnice Prežihovega Voranca v Ljubljani. Nahaja se v pritličju, desno od vhoda v knjižnico. Vhod v knjižnico je s servisne ceste, vzporedne s Tržaško cesto. Za gibalno ovirane osebe je urejen dostop skozi glavni vhod. Za morebitno pomoč je na voljo osebje knjižnice.

Povezava do Google Zemljevida

DOSTOP

Peš

Za udeležence, ki prihajajo iz središča Ljubljane ali z Viča je najlažji dostop do lokacije peš. Dostop do knjižnice je s pločnika ob južni strani Tržaške ceste, skozi vhod v opečnem zidu, ki obdaja stavbo knjižnice.

S kolesom

Za udeležence iz Ljubljane je lokacija dobro dostopna s kolesom. Nahaja se neposredno ob kolesarski stezi na južni strani Tržaške ceste. Parkiranje koles je mogoče na stojalih za kolesa pred vhodom v knjižnico. V neposredni bližini knjižnice, 100 m v smeri proti centru mesta, je tudi postaja mestnega kolesa Bicike(lj).

http://www.bicikelj.si/All-Stations/Zemljevid-postaj

Z javnim potniškim prometom

V neposredni bližini knjižnice, dobrih 50 m v smeri proti centru mesta je tudi avtobusno postajališče Stan in dom. Na postajališču ustavljajo avtobusne linije mestnega prometa 6, 6B, 51 in 56. V bližini je tudi postaja Jadranska, na kateri ustavlja avtobusna linija 1.

http://www.lpp.si/javni-prevoz/sheme-linij

Sopotništvo

Za prihod lahko uporabite tudi sopotniške portale, kakršen je npr. prevoz.org.

https://prevoz.org/

P+R

Za udeležence iz bolj oddaljenih krajev je lokacija razmeroma lahko dostopna tudi z uporabo sistema P+R (Parkiraj in se pelji z avtobusom). Najbolj priročna je uporaba P+R Dolgi most, ki je neposredno ob avtocestnem izvozu Ljubljana – Zahod. S P+R Dolgi most so neposredno povezane avtobusne linije 6, 6B, 51 in 56, linija 6 ima končno postajo prav na P+R parkirišču. S plačilom parkirnine 1,2 EUR dobi uporabnik dve vozovnici za mestni avtobus.

http://www.lpp.si/uporabne-informacije-za-potnike/p-r-parkiraj-se-pelji-z-avtobusom

Parkiranje

V neposredni bližini ni na voljo plačljivih parkirišč. V razdalji okoli 500 m v smeri centra mesta sta na voljo dve plačljivi parkirišči, dostopni z Oražnove ulice in z Jamove ceste / Lepi pot. V bližini se sicer nahajajo brezplačna parkirišča za stanovalce in obiskovalce v omejenem obsegu, dostopna z Jamove ceste.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri