Uspešne prakse trajnostne mobilnosti v občinah

Seminar in delavnica v Ljubljani, Knjižnica Prežihov Voranc, Tržaška cesta 47a, Ljubljana, od 9.00 do 13.30

LOKACIJA DOGODKA

Dogodek bo potekal v dvorani Knjižnice Prežihovega Voranca v Ljubljani. Nahaja se v pritličju, desno od vhoda v knjižnico. Vhod v knjižnico je s servisne ceste, vzporedne s Tržaško cesto. Za gibalno ovirane osebe je urejen dostop skozi glavni vhod. Za morebitno pomoč je na voljo osebje knjižnice.

Povezava do Google Zemljevida

Tržaška-vhod

DOSTOP

Peš

Za udeležence, ki prihajajo iz središča Ljubljane ali z Viča je najlažji dostop do lokacije peš. Dostop do knjižnice je s pločnika ob južni strani Tržaške ceste, skozi vhod v opečnem zidu, ki obdaja stavbo knjižnice.

S kolesom

Za udeležence iz Ljubljane je lokacija dobro dostopna s kolesom. Nahaja se neposredno ob kolesarski stezi na južni strani Tržaške ceste. Parkiranje koles je mogoče na stojalih za kolesa pred vhodom v knjižnico. V neposredni bližini knjižnice, 100 m v smeri proti centru mesta, je tudi postaja mestnega kolesa Bicike(lj).

http://www.bicikelj.si/All-Stations/Zemljevid-postaj

Z javnim potniškim prometom

V neposredni bližini knjižnice, dobrih 50 m v smeri proti centru mesta je tudi avtobusno postajališče Stan in dom. Na postajališču ustavljajo avtobusne linije mestnega prometa 6, 6B, 51 in 56. V bližini je tudi postaja Jadranska, na kateri ustavlja avtobusna linija 1.

http://www.lpp.si/javni-prevoz/sheme-linij

Sopotništvo

Za prihod lahko uporabite tudi sopotniške portale, kakršen je npr. prevoz.org.

https://prevoz.org/

P+R

Za udeležence iz bolj oddaljenih krajev je lokacija razmeroma lahko dostopna tudi z uporabo sistema P+R (Parkiraj in se pelji z avtobusom). Najbolj priročna je uporaba P+R Dolgi most, ki je neposredno ob avtocestnem izvozu Ljubljana – Zahod. S P+R Dolgi most so neposredno povezane avtobusne linije 6, 6B, 51 in 56, linija 6 ima končno postajo prav na P+R parkirišču. S plačilom parkirnine 1,2 EUR dobi uporabnik dve vozovnici za mestni avtobus.

http://www.lpp.si/uporabne-informacije-za-potnike/p-r-parkiraj-se-pelji-z-avtobusom

Parkiranje

V neposredni bližini ni na voljo plačljivih parkirišč. V razdalji okoli 500 m v smeri centra mesta sta na voljo dve plačljivi parkirišči, dostopni z Oražnove ulice in z Jamove ceste / Lepi pot. V bližini se sicer nahajajo brezplačna parkirišča za stanovalce in obiskovalce v omejenem obsegu, dostopna z Jamove ceste.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri