Mreža za prostor – mreža nevladnih organizacij in lokalnih pobud na področju urejanja prostora

Mreža za prostor od leta 2009 povezuje nevladne organizacije in lokalne pobude na področju urejanja prostora. Aktivno si prizadeva za ureditev sodelovanja javnosti in večjo vlogo nevladnih organizacij ter lokalnih pobud in civilnih iniciativ pri urejanju prostora ter za ureditev statusa nevladnih organizacij v javnem interesu na področju urejanja prostora. Razvija vsebinska področja, ki so ključna za urejanje prostora in vlogo nevladnih organizacij v njem.

Mreža je prepoznana kot glavna povezovalka nevladnih organizacij na področju urejanja prostora, kot posledica njenega delovanja se je dvignilo zavedanje o problematiki urejanja prostora v Sloveniji in o obstoju in pomembnosti nevladnih organizacij, ki delujejo na tem področju. S povezovanjem, ozaveščanjem in strokovno podporo krepimo vlogo nevladnih organizacij ter lokalnih pobud pri prizadevanjih za trajnostno in vključujoče urejanje prostora.

Oblikovali smo svoj Podnebni program, ki izhaja iz strateških ciljev mreže in izzivov na presečnem področju urejanja prostora in podnebnih sprememb. Obsega 5 usmeritev za doseganje specifičnih ciljev programa, ki naslavljajo prometno politiko, upravljanje z zelenimi površinami, prilagajanje načrtovanja za podnebne spremembe, opolnomočenje skupnosti ter vzpostavitev podpornega okolja za nevladne organizacije na področju trajnostnega in vključujočega urejanja prostora.

Več informacij lahko najdete na spletni strani Mreže za prostor: http://mrezaprostor.si/

Projekt je sofinanciran v okviru javnega razpisa NVO19 za sofinanciranje podnebnih programov vsebinskih mrež nevladnih organizacij za področje varstva okolja in urejanja prostora, financiranega s strani Eko sklada in Ministrstva za okolje in prostor iz sredstev Podnebnega sklada.

Trajanje projekta: maj 2020 – maj 2024

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri