Podpora izvajanju urbane in prostorske politike ter programa URBACT 3

Tretje nadaljevanje projekta “Podpora izvajanju urbane in prostorske politike ter programa URBACT”, ki je potekal že v obdobju 2016 – 2017 in 2018 – 2021. Projekt izvajamo po naročilu Ministrstva za naravne vire in prostor v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije SOS.

 Glavni cilji projekta so:

  • Podpora pri  izvajanju  ciljev  urbane  in  prostorske  politike  v  Republiki  Sloveniji  s  prenosom  praks ter zagotavljanjem sinergijskih učinkov med ukrepi za razvoj prostora in mest na različnih ravneh upravljanja v Sloveniji.
  • Razširjanje in  obveščanje  o  raznovrstnih  evropskih,  regionalnih  in  nacionalnih  pobudah  in aktivnostih,  namenjenih  urbanemu  razvoju .
  • Informiranje in  izobraževanje  deležnikov  o  primerih dobrih praks in projektov na regionalnem in lokalnem za izvajanju in doseganju ciljev prostorske in  urbane  politike.

Program vključuje letno nacionalno in mednarodno konferenco, kjer bomo odpirali aktualna vprašanja, spoznavali trende, izmenjevali dobre prakse in iskali odgovore na največje sodobne izzive mest. V okviru programa bomo nadaljevali z zbiranjem slovenskih dobrih praks v okviru pobude Mesta mestom in nudili podporo mestom in občinam, ki bodo izkazala interes za sodelovanje v programu URBACT.

 

Trajanje projekta: 12/ 2022 – 12/ 2025

 

Foto: Gaja Naja Rojec

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri