Drugo srečanje Pobude za prenos dobre prakse v Bovcu

V četrtek, 7. oktobra 2021, je v Bovcu potekalo drugo srečanje partnerjev pobude za prenos dobre prakse.

Po pozdravu župana Občine Bovec Valterja Mlekuža so udeleženci najprej pregledali delo, predvsem pa uspehe in izzive preteklih mesecev. Kot največji izzivi, s katerimi se partnerji srečujejo, so se izkazali vključevanje in privabljanje lokalnega prebivalstva in promocija NVO platforme ter pridobivanje ustreznih prostorov. Medtem so partnerji ponosni na vzpostavljene lokalne skupine, pridobitev močne politične podpore in sodelovanje z zainteresirani deležniki.

Strokovnjakinja Tina Lisac je predstavila študijo prenosljivosti in merila, na podlagi katerih so bile podane ocene možnosti prenosa dobre prakse v posamezna partnerska mesta. Študija prenosljivosti je temeljni dokument, na podlagi katerega bodo partnerji oblikovali svoje načrte prenosa in je nastala v tesnem sodelovanju s partnerji.

V obliki delavnic v različnih formatih so udeleženci pripravljali izhodišča za načrt prenosa, razpravljali o različnih pristopih in načinih pridobivanja mnenj lokalnega prebivalstva in analizirali različne anketne vprašalnike. Tako so partnerji že dobro opremljeni za naslednje korake. Do januarja 2022 naj bi namreč pripravili načrte prenosa in jih začeli tekom leta 2022 tudi izvajati. Udeleženci so imeli veliko priložnosti primerjati svoja izhodišča in stanje ter izmenjati mnenja in ideje. Razvila se je zanimiva razprava.

Delovnemu dopoldnevu je sledilo kosilo. Popoldne pa smo namenili ogledu dobrih praks v Bovcu. Ogledali smo si trgovino z izdelki lokalnih rokodelcev Od ovce do izdelka, prostore namenjene društvom ter popolnoma nov gasilski dom s telovadnico in prostori za druženje v Srpenici.

Predstavnikom Občine Bovec se zahvaljujemo za gostoljubje in pomoč pri organizaciji srečanja.

Naslednje srečanje pobude se bo odvijalo januarja v Podlehniku in Razkrižju. Utrinke s prejšnjega srečanja v Idriji pa si je mogoče ogledati na tej povezavi: https://youtu.be/ho45EbFnALs(link is external)

Fotografije: Tine Mažgon

 

Galerija

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri