Študija »Zagotavljanje javnega prevoza v čezmejnih regijah – kartiranje obstoječih storitev in s tem povezanih pravnih ovir«

Študijo “Zagotavljanje javnega prevoza v čezmejnih regijah – kartiranje obstoječih storitev in s tem povezanih pravnih ovir” (“Providing public transport in cross-border regions – Mapping of existing services and related legal obstacles”) za Evropsko komisijo, GD REGIO, izvaja konzorcij, ki ga sestavljajo TCP International, TRT, EureConsult in Spatial Foresight. Namen študije CBPT je kartiranje obstoječih čezmejnih storitev javnega prevoza ter njihovih pravnih in upravnih ovir, k čemur med drugim prispevajo študije primerov. Izbor 31 študij primerov ponazarja prispevek storitev k povečanju dostopnosti in povezljivosti za državljane v čezmejnih regijah; izzive in ovire, s katerimi se soočajo pri razvoju in zagotavljanju storitev, ter možne (pragmatične) rešitve, najdene za premagovanje teh izzivov in ovir.

IPoP je podizvajalec in pripravlja študijo primera o železniški progi med Bleiburgom in Mariborom. Delo v okviru študije primera obsega pregled dokumentov, intervjuje s ključnimi deležniki in priprava poročila.

 

Trajanje: 05 – 07/2021

Foto: Didgeman na Pixabay

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri