Spodbujanje tehnološkega in digitalnega gospodarstva: poiščite navdih na spletni platformi Techplace!

Tehnološko in digitalno gospodarstvo sta v razcvetu, in to v taki meri, da jima je težko slediti, če ne deluješ znotraj tega področja. Kako lahko mesta, podjetja, izobraževalne ustanove in posamezniki najdejo relevantne informacije, s katerimi si lahko pomagajo pri razvijanju te »nove« industrije?

Katere dobre primere že poznamo? Kje se lahko srečajo različni posamezniki, ki s svojim delovanjem želijo delati spremembe? Odgovor ponuja spletna platforma TechPlace.

Skupnost platforme TechPlace je na voljo vsem, ki si aktivno prizadevajo razvijati tehnološki sektor na lokalni, regionalni in nacionalni ravni. Platforma je na voljo javnim uslužbencem na lokalni in državni ravni ter v regionalnih agencijah. Na voljo je posameznikom v privatnem sektorju, ki želijo ustvariti svoje podjetje ali želijo biti del te tehnološke rasti. Na voljo je pedagogom in akademikom, ki razvijajo inovativna tehnološka znanja.

Gre torej za prostor, ki je na voljo vsem, ki hočejo ustvarjati pozitivne spremembe znotraj tehnološkega in digitalnega gospodarstva v EU in onkraj njenih meja. Gradimo skupnost interesov in ustvarjamo varen prostor, kjer lahko vsakdo postavi tudi nesmiselna vprašanja!

Platforma TechPlace je nastala iz več URBACT akcijskih omrežij, kot so TechTown, GEN Y CITY in Interactive Cities. Ta iniciativa, namenjena kapitalizaciji v omrežjih zbranega znanja, deli izkušnje kot tudi široko paleto študij primerov in zgodbe mest, ki razvijajo svoja tehnološka gospodarstva.

Predstavljamo vam kratek izbor zanimivih vsebin, ki jih lahko najdete na platformi:

Revolucija coworkinga: Kako lahko mesta pomagajo ustvarjati odprte delovne prostore, kjer se lahko podjetniki povezujejo med sabo in ustvarjajo nove zaposlitve? (The co-working revolution: What can cities do to create open workspaces where entrepreneurs can connect and grow jobs?)

Kako lahko socialni mediji izboljšajo gospodarski potencial mesta: Primer Genove (When social media can enhance the economic potential of a city: The case of Genoa)

Raziščite spletno platformo TechPlace, berite in uživajte v vsebinah ter se pridružite naši skupnosti Slack, kjer lahko z ostalimi podobno mislečimi uporabniki delite svoje ideje, mnenja in vprašanja.

Povezava do izvirnega članka: Boosting the Tech and Digital Economy: Get inspired on Techplace online!

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri