UEL – Urbano izobraževanje v živo

Urban Education Live (Urbano izobraževanje v živo) raziskuje, kako lahko univerze zadovoljijo potrebo po večji vključenosti skupnosti v upravljanje mest. Projekt podpira JPI Urban Europe, v Sloveniji prek Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Partnerstvo sestavlja 5 različnih partnerjev iz 4 držav, v slovenski ekipi sodelujeta Fakulteta za družbene vede in IPoP – Inštitut za politike prostora.

Ključno vprašanje projekta je, kako lahko univerze prispevajo k razvoju mest. Natančneje, kako lahko univerze s svojimi viri, znanji in vlogo v družbi podprejo lokalne skupnosti pri aktivnostih za boljše življenje v mestih. Projekt tako razvija in testira nov model sodelovanja med univerzo in lokalnimi skupnostmi. Po tem modelu bi univerze postale pospeševalec urbanih sprememb, saj bi univerze razvile nove načine in spodobnosti sodelovanja med različnimi disciplinami znotraj univerze na eni strani, in z lokalnimi skupnostmi na drugi.

Izpostavljene teme projekta so (1) nova vloga univerze, (2) krepitev sposobnosti sodelovanja, (3) družbeno mapiranje (ang. social mapping) in (4) lokalna vozlišča (ang. local hubs).

Vodilni partner: Tehniška univerza Tampere, Finska

Partnerji:
Fakulteta za družbene vede, Center za prostorsko sociologijo, in IPoP – Inštitut za politike prostora, Slovenija
Urban Transition Association (ATU), Romunija
Univerza v Sheffieldu, Šola za arhitekturo, Velika Britanija

Povezave:
Medium: https://medium.com/urban-education-live
Spletna stran: http://www.urbedu.live/
JPI Urban Europe: https://jpi-urbaneurope.eu/project/urban-education-live/
Twitter: https://twitter.com/urbedulive

 

Trajanje: 7/2017-7/2020

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri