Prijave za URBACT Festival mest 2018 v Lizboni odprte

V Lizboni se bodo 13. in 14. septembra na URBACT Festivalu mest srečali izvoljeni predstavniki, urbani praktiki in strokovnjaki iz vse Evrope, kjer bodo sodelovali, razpravljali o ugotovitvah 20 akcijskih omrežij ter proslavili 15. obletnico programa in vse večji vpliv mest kot nosilcev sprememb v Evropi.

Mesta so inkubatorji inovacij, ki ustvarjajo lokalne rešitve za globalne izzive, povezane s trajnostjo, integracijo in odpornostjo in ki lahko vodijo k uspešnemu doseganju Ciljev trajnostnega razvoja ZN. Stopnja napredka je višja, če mesta sodelujejo. V programu URBACT, v omrežjih, kot je Konvencija županov, skozi primere EU Capital mesta izkazujejo, da si prizadevajo biti boljša skupaj, da so odprta za učenje drugo od drugega in da so pripravljena vplivati na nacionalne in mednarodne politike s konkretnimi primeri s terena.

Udeleženci festivala bodo imeli priložnost, da se učijo neposredno od več kot 200 mest, ki so svoje rezultate oblikovala in preizkusila v prvem valu URBACT omrežij. Dogajanje na glavnem prizorišču, Páteo da Galé, se bo prepletalo z ogledi na terenu, tako da bodo udeleženci bolje razumeli gostiteljsko mesto in raziskali različne vidike njegovega nedavnega razvoja. Z delavnicami, sprehodi, paneli, tržnico in neformalnim mreženjem bodo obiskovalci festivala spoznali najpomembnejše trende, ki kažejo na spremembe, in našli navdih za svoja mesta. Ambasadorji mednarodnih omrežij podali svoje mnenje o tem, kako je mogoče rezultate URBACT omrežij v praksi takoj uporabiti. En večer bo namenjen soustvarjanju z lokalnimi umetniki in aktivisti, tako da bomo energijo Lizbone v samem srcu festivala.

Pridružite se nam, če si želite razprav, ki spodbujajo razmišljanje, spoznavanja inovativnih primerov, poglobljenih izkušenj in priložnosti, da si svoje mesto prihodnosti predstavljate na drugačen način.

Kot prejšnji festivali bo tudi ta tesno povezan z gostiteljskim mestom – Lizbono! Lizbona je edinstveno in dinamično mesto, ki urbanim praktikom ponuja inovativne, živahne prakse in številne primere participativnih procesov. Različni govorci, umetniki in aktivisti bodo predstavili različne vidike njene nedavne prenove. Glavno prizorišče festivala (Páteo da Galé) pripoveduje zgodbo zgodovinske Lizbone, medtem ko bodo na delavnicah na terenu – delno bodo to urbani safariji, delno interaktivni sprehodi – udeleženci raziskovali različne dele mesta izven utrjenih poti.

Z zgodnjo prijavo si lahko zagotovite udeležbo na dogodku ter rezervirate pot in prenočišče. Opozarjamo, da je v tem terminu veliko povpraševanja po prenočiščih v Lizboni, zato vam svetujemo, da rezervirate čim prej.

Več na spletni strani festivala: 2018cityfestival.urbact.eu

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri