Malo, tako veliko: Zaključna konferenca 25. bienala oblikovanja (BIO 25) in projekta Trajnostna urbana regeneracija (TrUR)

Torek, 24. oktober 2017, ob 17.00
Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2, Ljubljana
Organizatorji: Muzej za arhitekturo in oblikovanje, prostoRož, Inštitut za politike prostora

Letos so se Bienale oblikovanja, prostoRož in IPoP – Inštitut za politike prostora podali na teren.

25. bienale oblikovanja: Daleč, tako blizu, se poleg Ljubljane odvija še v Grosuplju, Kočevju, Kobaridu, Lendavi, Trbovljah in Piranu, torej tam, kjer živi večina prebivalcev Slovenije – na podeželju ter v malih in srednje velikih mestih. BIO 25 je s svojim delom na terenu mobiliziral širok krog ljudi in organizacij za sodelovanje pri iskanju priložnosti in udejanjanju sprememb, po katerih kličejo spremenjena demografija, podnebje in ekonomska realnost.

Tudi drugi strokovnjaki na področju urbanega razvoja svojo pozornost usmerjajo v manjša mesta. Eno od njih je Idrija, kjer sta prostoRož in IPoP v zadnjem letu izvajala projekt Trajnostna urbana regeneracija (TrUR). Mesto z zanimivo zgodovino in bogato kulturno dediščino se kljub uspešnemu lokalnemu gospodarstvu in tako rekoč polni zaposlenosti sooča z malim mestom znanimi izzivi – odseljevanje mladih, pomanjkanje kakovostnega javnega prostora in družabnega življenja.

Kako se lahko majhna mesta spopadejo s temi izzivi in postanejo velika v kakovosti življenja, ki jo nudijo svojim prebivalcem? O tem se bomo na skupni zaključni konferenci pogovarjali s strokovnjaki na področju urbanega razvoja, lokalnimi partnerji bienala oblikovanja in predstavniki slovenskih mest, v katerih sta se odvijala BIO 25 in TrUR.

PROGRAM

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri