Zaključek projekta Nove ideje za stare stavbe

Projekt NIFOB »Nove ideje za stare stavbe«, ki ga je financirala Evropska unija v okviru programa »Evropa za državljane«, smo uspešno zaključili.

 

Sklop 2, ukrep 2.2 – Mreža mest

 

V okviru tega projekta je bilo organiziranih 7 dogodkov:

 

Dogodek 1

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 63 državljanov, od katerih jih 43 prihaja iz Slovenije ter 20 iz tujine, in sicer 6 udeležencev iz Palmanove (Italija), 4 udeleženci iz Pulja (Hrvaška), 4 udeleženci iz Nikšića in Kotorja (Črna Gora), 3 udeleženci iz Oberhausna (Nemčija), 1 udeleženec iz Rige (Latvija), 1 udeleženec iz Beograda (Srbija) in 1 udeleženec iz Thessalonikov (Grčija).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Ajdovščini v Sloveniji od 28.9.2015 do 30.9.2015.

Kratek opis: Namen dogodka je bil zagnati projekt, okrepiti mrežo sodelovanja in razviti rešitve za revitalizacijo praznih stavb v Ajdovščini, s posebnim poudarkom na glavnem trgu, s pomočjo vključevanja državljanov v proces odločanja in izmenjave dobrih praks, izkušenj in znanja.

 

Dogodek 2

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 84 državljanov, od katerih jih 58 prihaja iz Črne Gore ter 26 iz tujine, in sicer 11 udeležencev iz Beograda (Srbija), 7 udeležencev iz Trebinja (Bosna in Hercegovina), 4 udeleženci iz Ljubljane in Ajdovščine (Slovenija), 3 udeleženci iz Pulja (Hrvaška) in 1 udeleženec iz Skopja (Makedonija).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Nikšiću v Črni Gori od 8.12.2015 do 10.12.2015.

Kratek opis: Namen dogodka je bil okrepiti mrežo sodelovanja, povečati vključenost javnosti v odločanje o upravljanju z javnimi nepremičninami v Nikšiću ter tako prispevati k trajnostnemu urbanemu razvoju, kot tudi spodbujati konkretne rešitve za boljšo uporabo javnih nepremičnin v Črni Gori.

 

Dogodek 3

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 151 državljanov, od katerih jih 105 prihaja iz Srbije ter 46 iz tujine, in sicer 11 udeležencev iz Nikšića, Podgorice, Kotorja in Herceg Novija (Črna Gora), 10 udeležencev iz Ajdovščine, Ljubljane in Maribora (Slovenija), 9 udeležencev iz Pulja, Zagreba in Dubrovnika (Hrvaška), 5 udeležencev iz Sarajeva in Banja Luke (Bosna in Hercegovina), 4 udeleženci iz Oberhausna in Düsseldorfa (Nemčija), 2 udeleženca iz Pariza (Francija), 1 udeleženec iz Thessalonikov (Grčija), 1 udeleženec iz Rige (Latvija), 1 udeleženec iz Skopja (Makedonija), 1 udeleženec iz Stockholma (Švedska) in 1 udeleženec iz Budimpešte (Madžarska).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Beogradu v Srbiji od 22.2.2016 do 23.2.2016.

Kratek opis: Namen dogodka je bil okrepiti mrežo sodelovanja in razviti rešitve za revitalizacijo praznih stavb v Beogradu, s posebnim poudarkom na nekdanjih vojaških zgradbah, ter razviti nove modele za upravljanje stavb v državni in občinski lasti, s pomočjo vključevanja državljanov v proces odločanja in izmenjave dobrih praks, izkušenj in znanja.

 

Dogodek 4

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 77 državljanov, od katerih jih 31 prihaja iz Hrvaške ter 46 iz tujine, in sicer 14 udeležencev iz Ajdovščine, Ljubljane in Maribora (Slovenija), 8 udeležencev iz Londona (Velika Britanija), 5 udeležencev iz Bordeauxa in Limogesa (Francija), 5 udeležencev iz Bilbaa (Španija), 3 udeleženci iz Rige in Cesisa (Latvija), 3 udeleženci iz Beograda (Srbija), 3 udeleženci iz Oberhausna in Berlina (Nemčija), 3 udeleženci iz Lizbone (Portugalska) in 2 udeleženca iz Kotorja (Črna Gora).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Pulju na Hrvaškem od 26.4.2016 do 28.4.2016.

Kratek opis: Namen dogodka je bil okrepiti mrežo sodelovanja in razviti rešitve za revitalizacijo praznih stavb v Pulju, s posebnim poudarkom na začasni rabi ter vlogi javne uprave pri podpori in spodbujanju ponovne uporabe praznih stavb in drugih urbanih področij, s pomočjo vključevanja državljanov v proces odločanja in izmenjave dobrih praks, izkušenj in znanja.

 

Dogodek 5

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 51 državljanov, od katerih jih 34 prihaja iz Latvije ter 17 iz tujine, in sicer 5 udeležencev iz Oberhausna, Essna in Kamna (Nemčija), 4 udeleženci iz Ajdovščine, Ljubljane in Maribora (Slovenija), 2 udeleženca iz Pulja (Hrvaška), 2 udeleženca iz Rima (Italija), 1 udeleženec iz Kotorja (Črna Gora), 1 udeleženec iz Lorienta (Francija), 1 udeleženec iz Haga (Nizizemska) in 1 udeleženec iz Koksijde-Bada (Belgija).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Cesisu v Latviji od 6.6.2016 do 9.6.2016.

Kratek opis: Namen dogodka je bil okrepiti mrežo sodelovanja in razviti rešitve za revitalizacijo praznih stavb v Cesisu, s posebnim poudarkom na zgodovinskih stavbah v mestu, s pomočjo vključevanja državljanov v proces odločanja in izmenjave dobrih praks, izkušenj in znanja.

 

Dogodek 6

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 77 državljanov, od katerih jih 51 prihaja iz Nemčije ter 26 iz tujine, in sicer 7 udeležencev iz Ajdovščine, Ljubljane in Maribora (Slovenija), 4 udeleženci iz Rige in Cesisa (Latvija), 4 udeleženci iz Nikšića in Kotorja (Črna Gora), 4 udeleženci iz Middlesbrougha in Huddersfielda (Velika Britanija), 3 udeleženci iz Rima (Italija), 1 udeleženec iz Rotterdama (Nizozemska), 1 udeleženec iz Beograda (Srbija), 1 udeleženec iz Thessalonikov (Grčija) in 1 udeleženec iz Helsinkov (Finska).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Oberhausnu v Nemčiji od 6.9.2016 do 9.9.2016.

Kratek opis: Namen dogodka je bil okrepiti mrežo sodelovanja, spodbujati participativni način in pristop od spodaj navzgor pri upravljanju z javnimi nepremičninami in pri trajnostnem urbanem razvoju, s posebnim poudarkom na učinkovitem upravljanju praznih stavb v Oberhausnu v povezavi z inovativnimi modeli za sodelo, sobivanje in sožitje beguncev in domačinov.

 

Dogodek 7

Udeležba: Dogodek je omogočil srečanje 129 državljanov, od katerih jih 90 prihaja iz Slovenije ter 39 iz tujine, in sicer 13 udeležencev iz Pulja, Velike Gorice, Borova in Karlovca (Hrvaška), 8 udeležencev iz Beograda, Kraljeva in Starega Grada (Srbija), 6 udeležencev iz Nikšića, Kotorja in Herceg Novija (Črna Gora), 5 udeležencev iz Gradca in Judenburga (Avstrija), 4 udeleženci iz Rige in Cesisa (Latvija) in 3 udeleženci iz Oberhausna (Nemčija).

Kraj/datum: Dogodek je potekal v Mariboru v Sloveniji od 1.12.2016 do 2.12.2016.

Kratek opis: Namen dogodka je bil zaključiti projekt NIFOB in okrepiti mrežo sodelovanja. Skupaj s partnerji smo nadalje raziskovali in poskusili razviti rešitve za revitalizacijo praznih stavb v Mariboru, s posebnim poudarkom na Pekarni, s pomočjo vključevanja državljanov v proces odločanja in izmenjave dobrih praks, izkušenj in znanja.

 

Poročilo je objavljeno tudi spodaj.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri