Zbori za prostor: Kaj je javni interes pri civilnih iniciativah na področju urejanju prostora?

Urejanje prostora je tipično polje konfliktov in kot kaže razmah množice civilnih iniciativ, povezanih z urejanjem prostora, trenutno kot družba ne poznamo dobro delujočih mehanizmov preprečevanja in reševanja teh konfliktov. Zato v okviru Zborov za prostor pripravljamo dogodek na temo javnega interesa v zvezi s civilnimi iniciativami v urejanju prostora.

Društvo Maja Farol in Inštitut za politike prostora – IPoP, ki zbore pripravljamo v okviru Mreže za prostor, želimo predvsem omogočiti prostor komunikacije in pri tem ne stremimo k doseganju soglasja ali polemični izmenjavi mnenj, temveč želimo omogočiti predstavitev različnih vidikov javnega interesa med enakovrednimi sogovorniki v odprti moderirani razpravi. Izbor tem izhaja iz perečih aktualnih primerov in problemov, ki so širše že prepoznani.

Dogodek z naslovom »Kaj je javni interes pri civilnih iniciativah na področju urejanja prostora?« bo v ponedeljek, 23. januarja 2017 ob 18h v prostorih lokala Pritličje na Mestnem trgu 2 v Ljubljani. Uvodni prispevek bo predstavila novinarka Julija Vardjan.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri