Trajnostna mobilnost v osnovnih šolah

Seminar, organiziran v sklopu projekta Trajnostna mobilnost v praksi, je tokrat namenjen osnovnošolskim učiteljem. Predstavili bomo osnovne značilnosti trajnostne mobilnosti ter priložnosti za vsebinsko in praktično vključevanje mobilnosti v proces izobraževanja. 

Osnovni cilj trajnostne mobilnosti je zadovoljiti potrebe vseh ljudi po mobilnosti in obenem zmanjšati promet, s tem pa tudi onesnaževanje, emisije toplogrednih plinov in porabo energije. Trajnostna mobilnost je tista, ki je hkrati okoljsko sprejemljiva, socialno pravična in spodbuja razvoj gospodarstva (Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, 2013).

Namen seminarja je ugotoviti stopnjo zavedanja o pomembnosti trajnostne mobilnosti, prepoznati ovire ter priložnosti za izvajanje trajnostne mobilnosti v osnovnih šolah in se seznaniti se s primeri dobrih praks ter že obstoječimi gradivi.

Udeležba na seminarju je brezplačna, udeleženci pa z njo pridobijo pol točke, ki jo lahko uveljavljajo za napredovanje.

Prijava je mogoča do 2.12.2016 preko spletnega obrazca.

Vabilo in program

Spletna stran projekta Trajnostna mobilnost v praksi

Facebook dogodek

Projekt »Trajnostna mobilnost v praksi«, ki ga izvajajo Cipra Slovenija, Focus – društvo za sonaraven razvoj in Inštitut za politike prostora – IPoP, iz sredstev Sklada za podnebne spremembe financira Ministrstvo za okolje in prostor.

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri