Kako OLDIES postanejo GOLDIES

Vabimo vas na konferenco

Kako OLDIES postanejo GOLDIES

Maribor se sooča z obiljem praznih industrijskih območij na obrobju mesta ter s praznimi trgovskimi in stanovanjskimi stavbami v središču mesta. V projektu Nove ideje za stare stavbe raziskujemo potencial praznih stavb in novih vsebin v mestnem središču.

Konferenca je sedmi in zadnji dogodek projekta »Nove ideje za stare stavbe«, ki združuje sedem malih in srednje velikih mest iz šestih držav od Baltika do Balkana (Latvija, Nemčija, Slovenija, Hrvaška, Srbija in Črna gora).

Projekt se osredotoča na iskanje konkretnih rešitev za učinkovitejšo rabo nepremičnin v javni lasti v malih in srednje velikih evropskih mestih, ki se srečujejo z ekonomskim in družbenim upadom.

V četrtek, 1. 12. 2016, bo dogodek služil iskanju konkretnih rešitev za Maribor, predvsem za območje Pekarne. V petek, 2. 12. 2016, pa bomo na konferenci oblikovali skupne zaključke o upravljanju nepremičnin v javni lasti od vključenih partnerjev ter domačih in tujih gostov.

Tokratni dogodek je zadnji v nizu dogodkov, ki so se od septembra 2015 zvrstili v Ajdovščini, v Nikšiću v Črni Gori, v srbskem Beogradu, v Cesisu v Latviji ter v Oberhausnu v Nemčiji. Zanimive primere vključevanja javnosti v oživljanje praznih prostorov bodo predstavili predstavniki nevladnih organizacij Expeditio iz Kotorja, Kitev iz Oberhausna, Ministarstvo prostora iz Beograda, Urban Institute iz Rige, Zelena Istra iz Pule in IPoP iz Ljubljane ter predstavniki občin Ajdovščina, Nikšić, Cesis, Oberhausen in Maribor.

Udeležba na konferenci je brezplačna, potrebno pa se je prijaviti. Prijave zbiramo do 30. novembra 2016 do 12. ure na spletni povezavi.

Dogodek je podprt s strani programa Evropa za državljane.

Vabilo

Spletna stran projekta

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri