Izobraževanje za izvajanje pešbusa in bicivlaka

Inštitut za politike prostora vabi na seminar z naslovom Izobraževanje za izvajanje pešbusa in bicivlaka v Vodnikovo domačijo v Ljubljani, 20.10.2016 ob 9.uri.

Na seminarju, namenjenem predvsem ravnateljem osnovnih šol, bomo predstavili svojo izkušnjo spremljanja otrok v šolo v obliki pešbusa in bicivlaka, ki smo ju izvajali v nekaterih šolskih okoliših v spomladanskih mesecih letošnjega leta. Opisali bomo posamezne korake izvedbe obeh aktivnosti, ki bi  lahko pomagali pri njunem izvajanju tudi drugim osnovnim šolam po Sloveniji. Naša želja je, da se v pešbus in bicivlak vključi čim več osnovnošolskih otrok in da se s tem poveča njihova vsakodnevna telesna aktivnost, njihova samostojnost, koncentracija pri pouku, da se okrepijo socialne vezi in izboljša kvaliteta okolja šolskega okoliša.

Seminar organiziramo v okviru projekta Trajnostna mobilnost v praksi, v katerem sodelujemo z nevladnimi organizacijami CIPRA Slovenija in Focus, financira pa ga Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe.

Prosimo Vas, da svoj prihod potrdite na naslov tatjana.marn@ipop.si ali preko spletnega obrazca do 19.10.2016.

Izmed udeležencev dogodka bomo izbrali tudi udeležence brezplačne ekskurzije z ogledom dobrih praks v Bolzano, Italija, 24. in 25. novembra 2016, kjer se bomo v praksi seznanili z uspešno prometno ureditvijo občine ter z načini, kako na lokalni ravni uveljaviti trajnostno mobilnost.

Vljudno vabljeni!

Vabilo in program dogodka

FB dogodek

Foto: IPoP

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri