Pridružite se organizaciji Urbanih sprehodov Jane’s Walk!

Letos praznujemo 10. izdajo globalne akcije Jane’s Walk prav v dneh, ko bi Jane Jacobs, po kateri nosijo ime, praznovala 100. rojstni dan. Jacobsova ni bila izobražena urbanistka; bila je aktivna državljanka, ki je veliko časa namenila opazovanju mestnega življenja okoli sebe. Iz svojih opazovanj je razvila teorije o delovanju mest, ki so skozi desetletja dobivale nove in nove potrditve in vedno bolj pridobivale na pomenu. Na njihovi podlagi danes bolje vemo, kaj so mesta in kaj jih dela prijetna za življenje.

Urbani sprehodi Jane’s Walk so del globalne akcije, v okviru katere vsako leto prvi konec tedna v maju potekajo sprehodi v številnih mestih po svetu. Pri nas sprehodi potekajo od leta 2011, skupno je bilo v petih letih do sedaj že 73 sprehodov, ki se jih je udeležilo prek 1400 sprehajalcev. Samo lani smo skupaj izvedli 22 sprehodov v 17 slovenskih mestih in mestecih.

Letos bo globalna akcija potekala od 6. do 8. maja 2016. Če vas zanima organizacija sprehoda, je zdaj še pravi čas, da se pridružite izvedbi letošnjih urbanih sprehodov. Gre za približno uro in pol dolge vodene sprehode po mestih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Ob širjenju dragocenih sporočil Jane Jacobs želijo popularizirati živost mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in drugimi uporabniki mest.

Podatke o sprehodu lahko do petka, 8. aprila 2016 posredujete prek obrazca na tej povezavi, ali pa se nam oglasite po e-pošti.

Elektronski obrazec za prijavo sprehoda

Spletna stran urbanih sprehodov

Facebook stran urbanih sprehodov

Koraki pri pripravi sprehoda

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri