Odprt URBACT razpis za izvajalska omrežja

Odprt je prvi razpis za izvajalska omrežja (implementation networks). Razpis je odprt od 22. marca 2016 do 22. junija 2016.

Potem ko so se sredi marca dokončno oblikovala akcijska omrežja, ki so se prijavila na razpis lani spomladi, sedaj URBACT zbira prijave novih omrežij. Nova omrežja mest se ne bodo osredotočala samo na oblikovanje akcijskih načrtov, temveč predvsem na njihovo izvajanje, zato se imenujejo izvajalska omrežja (implementation networks). Glavni cilj izvajalskih omrežij je izboljšanje zmogljivosti evropskih mest za izvajanje celostnih strategij urbanega razvoja.

Upravičenci so mesta iz 28 držav članic, Norveške in Švice:

– mesta, občine in kraji (ne glede na število prebivalcev),

– organi ožjih delov občin, kot so četrtne, krajevne in vaške skupnosti,

– medobčinske uprave v urbanih območjih.

S sodelovanjem v URBACT izvajalskem omrežju se povezujete z drugimi mesti in izboljšujete politike, ki so pomembne za vaše lokalno okolje. Teme obsegajo vseh 10 tematskih ciljev kohezijske politike, kot so gospodarski razvoj, urbana prenova, stanovanja, mobilnost, socialna vključenost, energetska učinkovitost, nizkoogljično urbano okolje itd.

Proračun posameznega omrežja oziroma projekta znaša 600.000-750.000 evrov (odvisno od števila partnerjev), poleg tega pa vsakemu omrežju pripada še dodatnih 127.000 evrov, namenjenih strokovni podpori. Predvidoma bo potrjenih 15 omrežij.

Slovenska mesta se lahko prijavljajo bodisi kot vodilni partnerji ali pa se pridružijo prijavam tujih vodilnih partnerjev. Partnerstva morajo že v prvi fazi obsegati 7-9 partnerjev. Vsi partnerji morajo imeti pripravljeno strategijo ali akcijski načrt ter zagotovljeno financiranje za izvedbo dela načrta v času trajanja URBACT projekta.

Vse o razpisu in o tem, kako se prijaviti, najdete na spletni strani razpisa in v dokumentih, ki jih boste našli tam. Osnovne informacije najdete tudi tukaj.

Rok za oddajo prijav je 22. junij 2016 ob 15. uri.

Istočasno je odprt tudi razpis za strokovnjake, ki bodo izbrana omrežja podpirali pri oblikovanju in izvajanju mednarodnih aktivnosti.

Letak

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete tudi na petra.ockerl@ipop.si.

3 comments

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri