Kultura prostora zdaj!

Skupina Odgovorno do prostora! je danes predstavila publikacijo Kultura prostora in graditve zdaj!. S publikacijo stroka nagovarja odločevalce in jih opozarja, da so razmere v prostoru kritične in da je skrajni čas za odločne ukrepe. Publikacija je unikaten rezultat sodelovanja strokovnjakov z različnih strokovnih področij, ki se ukvarjajo s prostorom in graditvijo: arhitektov, krajinskih arhitektov, prostorskih načrtovalcev, geografov, geodetov in gradbenikov. Z njo spodbujamo ambiciozno snovanje nove prostorske politike dostojne nacionalnega potenciala prostora in ljudi v razvojno prelomnem času. Vsebina publikacije je osnova za oblikovanje pripomb stroke na predlog Zakona o urejanju prostora in bo poslej tudi merilo, s katerim bo skupina Odgovorno do prostora! ocenjevala predpise, ki urejajo ali imajo vpliv na področje urejanja prostora in graditve. Zato jo bomo tudi poslali vsem članom vlade, poslancem in županom.

Izraz podpore za opravljeno delo in prizadevanja je dogodkom povezanim s Kulturo prostora in graditve zdaj! s častnim pokroviteljstvom izkazal tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Skupino Odgovorno do prostora! sestavljajo: Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, Inženirska zbornica Slovenije, Inštitut za politike prostora, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteta za arhitekturo – Katedra za urbanizem, Filozofska fakulteta – Oddelek za geografijo, Biotehniška fakulteta – Oddelek za krajinsko arhitekturo, Zveza geodetov Slovenije, Društvo krajinskih arhitektov Slovenije, Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije, Društvo arhitektov Pomurja ter Trajekt – Zavod za prostorsko kulturo.

Publikacija je dostopna tukaj.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri