Kaj s praznimi prostori v javni lasti?

DAN ZA PROSTOR 2015

Prazni prostori so težava za delovanje in razvoj vsakega mesta. Škoda se pri tem odraža tako neposredno kot posredno in obsega ekonomske, družbene in prostorske vidike. Prizadene tako lastnika prostora kot širšo lokalno skupnost. Prazni prostori v javni lasti so tako z vidika javnega interesa večkratna škoda.

Obenem pa so prazni prostori v javni lasti tudi eno redkih sredstev za podpiranje lokalnega razvoja, ki so v manjših in srednje velikih mestih z razvojnimi težavami večinoma še v rokah občin. Njihova pametna uporaba zato lahko v takšnih mestih ključno prispeva k razvoju in kakovosti življenja njihovih prebivalcev.

O stanju in priložnostih v zvezi s praznimi prostori v javni lasti bo tekla beseda na okrogli mizi, ki jo pobuda Kje je prostor? in Inštitut za politike prostora organizirata v Slovenj Gradcu. Gre za osrednji dogodek, s katerim nevladne organizacije na področju urejanja prostora obeležujejo letošnji Dan za prostor, ki ga že sedmo leto prirejajo na Svetovni dan habitata. S tem se pridružujejo svetovni akciji pod okriljem Združenih narodov ter tudi prireditvam ob Mesecu prostora pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor.

Gosti na okrogli mizi bodo župan Mestne občine Slovenj Gradec Andrej Čas, Senka Vrbica s Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij – PIC, Maša Cvetko iz društva prostoRož in pobude piip.si, Živa Škrlovnik iz društva MAD, Rado Poggi iz pobude RAUM-AU, Katja Beck Kos iz društva Hiša ter Anja Šuler iz pobude “Kje je prostor?”. Okroglo mizo bo moderiral Marko Peterlin z Inštituta za politike prostora.

Vabljeni!

2 comments

  1. Pomebno je,da prazne prostore zapolnimo z vsebinami, ki so aktualne in prinašajo tudi nove zaposlitve.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri