Že poznate novo Urbactovo spletno stran?

Z novim programskim obdobjem je evropski program URBACT zagnal novo spletno stran, ki je zastavljena tako, da na njej brez težav najdete vse trenutne in nekdanje partnerje v Urbactovih projektih. Na tak način lahko najdete tudi morebitne partnerje za nova akcijska omrežja.

Izpostavljene so osrednje teme programa URBACT: vladovanje oz. upravljanje (governance), okolje (environment), gospodarstvo (economy) in vključenost (inclusion) in s temi povezane ožje teme, v okviru katerih se oblikujejo posamezna projektna omrežja:

Abandoned Spaces

Capacity Building

City Planning

Culture & Heritage

Disadvantaged Neighbourhoods

Energy Efficiency

Financial Engineering

Housing

Low Carbon

Strategic Planning

Urban Mobility

Urban Renewal

Urban Sprawl

Urban-rural

Nova spletna stran ni samo platforma za komuniciranje in obveščanje o projektih, temveč informacijski portal za vse, ki jih zanima trajnostni urbani razvoj. Veliko koristnih informacij je mogoče najti v knjižnici in med orodji.

Urbactove delovne skupine na podlagi izkušenj projektnih omrežij generirajo vsebine in znanja, s katerimi si lahko pomagajo vsa evropska mesta, ki delijo podobne izzive. Pred nekaj dnevi so tako v publikacijah izšli izsledki štirih Urbactovih delovnih skupin, ki jih najdete na spodnjih povezavah:

New urban economies

Job generation

Sustainable regeneration

Social innovation in cities

S spremljanjem objav na Urbactovem blogu pa lahko sledite trendom in aktualnemu dogajanju na področju trajnostnega urbanega razvoja na lokalni ravni, ki ga pripravljajo Urbactovi strokovnjaki in zunanji sodelavci pa tudi nacionalne točke obveščanja.

Vabljeni na urbact.eu!

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri