Pridružite se organizaciji letošnjih urbanih sprehodov Jane’s Walk!

Prejšnji teden je v prostorih IPoP potekalo uvodno srečanje v zvezi s pripravo letošnjih urbanih sprehodov Jane’s Walk. Pogovor je tekel o praktičnih vprašanjih organizacije letošnjih sprehodov, udeleženci so izmenjali izkušnje s preteklih sprehodov ter prenesli nasvete novim organizatorjem, ti pa so postregli z vrsto zanimivih idej za sprehode.

A tudi če se srečanja niste uspeli udeležiti, pa vas organizacija sprehoda zanima, je zdaj pravi čas, da se pridružite izvedbi letošnjih sprehodov. Urbani sprehodi so del globalne akcije Jane’s Walk, v okviru katere vsako leto prvi konec tedna v maju potekajo sprehodi v številnih mestih po svetu. Gre za približno uro in pol dolge vodene sprehode po mestih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in poudarjajo učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Pobuda Jane’s Walk izhaja iz Toronta, njen namen pa je širjenje dragocenih sporočil Jane Jacobs in populariziranje živosti mest, ki se poraja preko povezanosti prebivalcev z bivalnim okoljem, sosedi in drugimi uporabniki mest.

Število sprehodov po vsem svetu vsako leto narašča in je lani že preseglo številko 1000 sprehodov. Pri nas sprehodi potekajo od leta 2011, skupno je bilo v štirih letih do sedaj že 51 sprehodov, ki se jih je udeležilo prek 1000 sprehajalcev. Samo lani smo skupaj izvedli 17 sprehodov v 10 slovenskih mestih, z nami pa je hodilo prek 400 udeležencev.

Letos bo globalna akcija potekala od 1. do 3. maja 2015. Želimo si, da bi bilo kljub neugodnemu terminu tudi pri nas čim več sprehodov v času, ko poteka globalna akcija, saj je pomemben vidik akcije ozaveščanje javnosti, ki je učinkovitejše, če je del širšega gibanja. A če bodo sprehodi naslavljali temo, ki je aktualna med tednom, bodo lahko izvedeni tudi v tednu do 10. maja 2015.

Če vas zanima organizacija sprehoda, lahko podatke o vašem sprehodu ali sprehodih posredujete prek obrazca na tej povezavi, ali pa se nam oglasite po e-pošti.

Spletna stran urbanih sprehodov

Koraki pri pripravi sprehoda

Elektronski obrazec za prijavo sprehoda

Naslovna foto: IPoP (CC BY-NC 4.0)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri