Konferenca »Local and regional partners contributing to Europe 2020«

Spatial Foresight je skupaj s partnerskimi organizacijami zadnje leto pripravljal študijo na temo večnivojskega upravljanja v podporo Evropi 2020, ki jo je naročil Generalni direktorat za mestno in regionalno politiko. Študija se zaključuje z vseevropsko konferenco »Local and regional partners contributing to Europe 2020«, ki bo 5. marca 2015 v Bruslju. Na njej bodo predstavljene ključne ugotovitve študije, priložnost pa bo tudi za razpravo na to temo.  Vabljeni!

Za program dogodka in prijavo sledite tej povezavi. Več informacij o študiji pa najdete tukaj. Pri pripravi študije smo sodelovali tudi na Inštitutu za politike prostora.

Vabimo vas tudi k izpolnjevanju ankete o teritorialni koheziji in Teritorialni agendi 2020.

Kako v Evropi uresničujemo teritorialno kohezijo? Je potrebno ponovno razmisliti o Teritorialni agendi 2020? To sta ključni vprašanji trenutne študije trojnega predsedstva Italije, Latvije in Luksemburga. Del te študije je anketa o razumevanju teritorialne kohezije, relevantnih mehanizmih vladovanja za implementacijo teritorialne kohezije, izzivov pri naslavljanju teritorialne kohezije in izkušnjah, povezanih s Teritorialno agendo 2020. Izkušnje različnih akterjev so pri tem zelo dragocene, zato trojno predsedstvo vabi široko javnost, da sodeluje s svojimi mnenji. Anketa je dostopna na tej povezavi.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri