Prenova protihrupnih ograj je simptom razpada sistema urejanja prostora

Skupina Odgovorno do prostora! je včeraj na ministrico za prostor in okolje, na ministra za infrastrukturo ter predsednika vlade naslovila sporočilo v zvezi s prenovo protihrupnih ograj ob avtocestnem križu.

Visoko nadvišane protihrupne ograje ob avtocesti, še posebej med Arjo vasjo in Dramljami, so že med gradnjo lansko jesen vznemirjale številne mimo vozeče in bližnje prebivalce. Način prenove protihrupnih ograj iz več vidikov sporen, opozarjajo v OdP!, predvsem pa so vplivi novih ograj na okolje, ljudi in prostor po mnenju stroke taki, da je nujno treba zagotoviti bolj celovito reševanje varovanj pred hrupom.

Skupina OdP! se s tem sporočilom pridružuje mnenju Društva krajinskih arhitektov Slovenije, ki je prav tako naslovilo daljše pismo na DARS in odgovorne in opozorilo na to, da nove rešitve pomembno odstopajo od dobre prakse varstva pred hrupom.

Partnerji OdP! zato od pristojnih pričakujejo. da bodo zaščitili javni interes za urejanje prostora in kakovost bivanja ter primerno ukrepali. Za začetek stroka pričakuje, da bo izdelana in javno predstavljena ocena nastalih razmer ob novih protihrupnih ograjah.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri