Pridruži se nam na Urbactovem mestnem festivalu v Rigi med 6. in 8. majem 2015

Vas zanima, kaj je novega na področju trajnostnega urbanega razvoja? Vas zanimajo socialne inovacije, nove ekonomije in ustvarjanje delovnih mest ali urbana prenova? Ali Urbacta še ne poznate, a vas zanima za kaj gre? Ste član Urbactove skupnosti in si želite predstaviti rezultate svojega omrežja? Si želite izmenjave in mreženja z drugimi evropskimi mesti? Če ste na katero od zgornjih vprašanj odgovorili pritrdilno …

… potem veste, kje morate biti med 6. in 8. majem 2015!

Na Urbactovem mestnem festivalu boste izvedeli, kaj so vroče teme na področju urbanega razvoja, kako so evropske urbane agende povezane z globalnimi temami, poleg tega pa boste imeli možnost spoznati več kot 400 posameznikov, ki delujejo na tem področju. Proslavili bomo rezultate programa Urbact II, ustvarjena omrežja in nabrano znanje, istočasno pa bomo zagnali Urbact III in predstavili novosti za obdobje 2014–2020.

Udeleženci festivala boste lahko sami oblikovati svojo festivalsko in mestno izkušnjo, saj boste lahko izbirali med številnimi aktivnostmi. Pestra festivalska ponudba bo vključevala:

–       Tematske delavnice (nove urbane ekonomije, ustvarjanje delovnih mest, trajnostna prenova, socialne inovacije)
–       Specialistične delavnice
–       TED govore
–       Urbact café
–       Tovarno idej
–       Sprehajalne delavnice

Želimo si, da bi imeli naši udeleženci dovolj časa in prostora za mreženje in izmenjavo izkušenj, zato bodo na programu tudi družabni dogodki, spoznavni zajtrki, nestrukturirani dogodki in ogledi Rige.

Kdo lahko sodeluje?

Festival je odprti dogodek, namenjen strokovnjakom, oblikovalcem politik in izvoljenim predstavnikom, ki so vključeni v urbani razvoj na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni. Dobrodošla so mesta (partnerska in tista, ki ne sodelujejo v Urbactu), projektni partnerji in strokovnjaki, nacionalni organi, evropske institucije, raziskovalni inštituti, organizacije civilne družbe in organi upravljanja operativnih programov.

Več informacij o dogodku in prijavi bo na voljo v naslednjih mesecih.

Povezava na originalni članek

 

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri