RAILHUC

Projekt »Železniška vozlišča in omrežje TEN-T«, s kratico RAILHUC, se je izvajal pod okriljem programa CENTRAL EUROPE in je bil sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vodilni partner v projektu je bila italijanska regija Emilia Romagna, sodelovali pa so še partnerji in pridružene institucije iz Nemčije, Avstrije, Poljske, Madžarske, Slovenije, Slovaške in Češke.

Namen projekta je bilo iskanje rešitev za izboljšanje povezave glavnih vozlišč TEN-T koridorjev z lokalnimi in regionalnimi transportnimi mrežami za povečanje njihove napajalne vloge. Cilj projekta je bil odprava ozkih grl za boljšo povezavo različnih nivojev prevoza saj se z povečanjem dostopnosti glavnih TEN-T vozlišč poveča tudi atraktivnost železniških prevozov na srednjih razdaljah med mesti Srednje Evrope. Projekt je prispeval k harmonizaciji lokalnih, regionalnih in nacionalnih prometnih politik, njihova funkcionalni in organizacijski povezanosti.

Inštitut za politike prostora je v projektu nudil strokovno podporo in tehnično pomoč pri koordinaciji projekta Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije – RRA LUR.

Več o rezultatih projekta v Ljubljanski urbani regiji

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri