RAIL4SEE

V projekt RAIL4SEE je bilo vključenih 11 mestnih železniških vozlišč, vsako vozlišče je predstavljal najmanj en projektni partner. Projekt je delno sofinancirala Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt se je izvajal v okviru programa Jugovzhodna Evropa, ki je del Evropskega teritorialnega sodelovanja (t.i. Cilj 3 kohezijske politike).

Namen projekta je bilo iskanje rešitev za izboljšanje povezave glavnih vozlišč TEN-T koridorjev z lokalnimi in regionalnimi transportnimi mrežami za povečanje njihove napajalne vloge. Cilj projekta je bila odprava ozkih grl za boljšo povezavo različnih nivojev prevoza, saj se z povečanjem dostopnosti glavnih TEN-T vozlišč poveča tudi atraktivnost železniških prevozov na srednjih razdaljah med mesti Srednje Evrope. Projekt je prispeval k harmonizaciji lokalnih, regionalnih in nacionalnih prometnih politik, njihova funkcionalni in organizacijski povezanosti.

Inštitut za politike prostora je nudil strokovno podporo in tehnično pomoč pri koordinaciji projekta Regionalni razvojni agenciji Ljubljanske urbane regije – RRA LUR.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri