Kalijo se prvi zagovorniki okolja v Sloveniji

Inštitut za politike prostora sodeluje v projektu Zagovorniki okolja, v katerem sodeluje še Focus, društvo za sonaravni razvoj, vodi pa ga Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC.

S projektom želimo prispevati k povečanju kapacitet za učinkovito pravno varstvo okolja v podporo okoljskim nevladnim organizacijam. Povezali smo razkropljeno in razpršeno znanje pravnikov ter drugih strokovnjakov in oblikovali izobraževalni modul, ki je vsebinsko usmerjen v pravno zagovorništvo, s poudarkom na podpori participacije javnosti v okoljskih zadevah.

Serija izobraževanj je namenjena mladim pravnikom, ki bodo tako imeli v prihodnjih letih možnost profesionalne poti na področju varstva okolja. To bo prispevalo k širšemu pravnemu varstvu v konkretnih primerih, večjemu vlaganju pravnih sredstev okoljskih NVO in civilnih iniciativ, strokovno bolj kompetentnemu in učinkovitejšemu sodelovanju javnosti pri sprejemanju okoljskih odločitev in predpisov ter strokovno in dejansko utemeljenim zakonodajnim aktivnostim.

Projekt je sofinanciran s strani Finančnega mehanizma EGP in Norveške, sklada za nevladne organizacije, in poteka od 1. 6. 2014 do 30. 11. 2015.

eea norway

Več o projektu na pic.si.

 

 

Naslovna foto: IPoP (CC BY-NC 4.0)

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri