Kdo so upravičenci programa URBACT III?

Začenja se novo obdobje, evropski parlament je nedavno je potrdil novo Evropsko komisijo pod vodstvom predsednika Jean-Clauda Junckerja.

Generalna komisija za regionalno enakopravnost (General Commission for Territorial Equality – CGET), Urbactov organ upravljanja, je Evropski komisiji v imenu 28 držav članic EU, Švice in Norveške posredovala program za URBACT III (2014–2020). Zaenkrat torej vse poteka po predvidenem časovnem planu, po katerem naj bi komisija program potrdila do konca tega leta, prvi razpisi za URBACT III pa naj bi se odprli februarja ali marca 2015.

Ponovno bodo glavni upravičenci programa URBACT III mesta, kar pomeni:

–          mesta, občine in kraji (ne glede na število prebivalcev),

–          organi ožjih delov občin, kot so četrtne, krajevne in vaške skupnosti,

–          medbčinske uprave na urbanih območjih,

če predstavljajo politično-administrativne institucije, pristojne za sprejemanje in izvajanje politik na področju, ki ga pokriva posamezno Urbactovo omrežje.

Poleg tega so lahko upravičenci:

–          lokalne agencije, tj. organizacije, ki jih je ustanovilo mesto in so v delni ali popolni lasti mesta ter se ukvarjajo z urbanimi vprašanji,

–          pokrajinske, regionalne in nacionalne uprave,

–          univerze in raziskovalni centri.

Informativni dogodki o programu URBACT III v nacionalnih jezikih potekajo v skoraj vseh državah EU, na Norveškem in v Švici, s tesnim sodelovanjem pristojnih ministrstev. Informacije o informativnem dogodku v Sloveniji bomo objavili tudi na tej spletni strani.

Če imate vprašanja v zvezi s programom URBACT III lahko izpolnite formular na uradni spletni strani urbact.eu. O razpisih in drugem aktualnem dogajanju pa redno poročamo tudi na naši spletni strani urbact.si. Ne pozabite, da je sodelovanje v programu edinstvena priložnost. Strokovnjaki, odločevalci in izvoljeni predstavniki lahko v evropskem okolju pridete do praktičnih rešitev za izzive, s katerimi se soočajo vaša mesta, občine in kraji – toda sodelovanje v takšnem omrežju zahteva temeljito pripravo!

 

Povzeto po uvodniku Emmanuela Moulina, vodje sekretariata Urbact

URBACT NOVICE November

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri