SKLJ14

Konec tedna se bo v Ljubljani odvijal dogodek z naslovom SKLJ14, ki se ukvarja s primerjavo javnega prostora v Ljubljani in Skopju. Sestavljen je iz dveh delov, ki povezujeta tri sodelujoče organizacije: Galerijo MKD (Makedonsko kulturno društvo), Mestno kreativno mrežo CCN iz Skopja v Makedoniji in iniciativo za javni prostor prostoRož.

Projekt SKLJ14 je nadaljevanje dogodka Skopje Creative Hub 2014, ki se je avgusta 2014 odvil v Skopju v organizaciji CCN, in na katerem je sodelovalo tudi kulturno društvo prostoRož. Tako v Skopju kot v nadaljevanju v Ljubljani bo v središču tematika degradacije javnega prostora, ki jo je mogoče opaziti v različnih okoljih. Izmenjava izkušenj, h kateri stremi, se bo zgodila s predavanjem in pogovorom, kjer bodo predstavljeni projekti detekcije in reinterpretacije degradiranega javnega prostora v Skopju, ki so se odvili v okviru projekta Skopje Creative Hub 2014. Predstavitvi bo sledil pogovor o izkušnjah tovrstne dobre prakse v slovenskem prostoru.

Naslednji dan bo logika obrnjena, slovenski javnosti bo predstavljena izkušnja dobre prakse tradicionalno bogatega življenja na ulici v Makedoniji. Ta del se bo odvil v sodelovanju z iniciativo Prostorož, ki bo sočasno organizirala dogodek v Ljubljani – Dan odprtih prostorov – posvečen alternativnim prostorskim praksam. Na tem dogodku bodo člani Makedonskega kulturnega društva v sodelovanju z iniciativo ProstoRož na prostem pekli paprike za pripravo tradicionalnega makedonskega ajvarja in tako predstavili javni ritual, ki vsako leto poteka na ulicah po Makedoniji in je del življenja na prostem.

Petek, 3.10.2014 ob 19h: Predstavitev in pogovor – Galerija MKD (Metelkova – Masarykova 24, nad Tiffanyjem, Ljubljana)

Sobota, 4.10.2014 ob 15h: Performans – v okviru dogodka Dan odprtih prostorov – organizira prostoRož  (Gradbišče za Tobačno)

Dogodek je pripravilo Makedonsko kulturno društvo MKD Makedonija in CCN in je del spremljevalnega programa BIO50: ZDAJ.

Flyer SKLJ14

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri