Prihaja mednarodni vrtni festival Chelsea Fringe Ljubljana!

Mestno vrtnarsko navdušenje bo letos v Ljubljani okronal tudi čisto pravi vrtni festival. Chelsea Fringe Ljubljana bo od 17. maja 2014 do 8. junija 2014 ponujal zainteresiranim različne dogodke namenjene druženju, popularizaciji vrtnarjenja in ozaveščanju o pomenu javnega prostora in zelenih površin v mestu. 

V Ljubljano tako letos prvič prihaja mednarodni vrtni festival Chelsea Fringe, ki se je rodil v Londonu pred dvema letoma kot alternativa prestižnemu festivalu Chelsea Flower Show. Lani se je razširil na številna mesta po Veliki Britaniji in na Dunaj, letos pa bo tudi v Dublinu in Ljubljani. Značilnosti festivala so brezplačni in netekmovalni dogodki za vse, druženje obiskovalcev, ozaveščanje o pomenu javnega prostora in zelenih površin v mestu in popularizacija vrtnarjenja vseh razsežnosti, oblik in okusov. Chelsea Fringe na vseh lokacijah poteka od 17. maja 2014 do 8. junija 2014.

Festival v Ljubljani na prostovoljni osnovi organizirata Zelemenjava in Inštitut za politike prostora s podporo Turizma Ljubljana in prostovoljcev, ki bodo izvedli posamezne odgodke. Izvedbo festivala koordinirata Darja Fišer (Zelemenjava) in Maja Simoneti (IPoP), dogodke pa brez plačila požrtvovalno prispevajo in izvajajo najrazličnejše institucije, društva in posamezniki. Cilj dogodkov, ki se bodo zvrstili v okviru festivala, je, da s skupnimi močmi pokažemo, kako lepi so ljubljanski vrtovi in parki ter kako prijetno je z njimi živeti in se na njih družiti in ustvarjati s sokrajani in obiskovalci našega mesta.

Kontakti:

Darja Fišer (do 25.5. in po 10.6.)
zbiralnik@zelemenjava.si

Maja Simoneti (med 25.5. in 10.6.)
maja.simoneti@ipop.si

Spletna stran festivala z opisom dogodkov:
http://www.zelemenjava.si/chelsea-fringe-lj

logo+TL-b

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri