Urbactova mesta si prizadevajo za mednarodni dan tržnic

V Barceloni, Benetkah in Firencah so prevzeli pobudo za pripravo mednarodnega dneva tržnic. Mesta si sedaj želijo, da bi za mednarodni dan tržnic, ki naj bi se zgodil letos spomladi, pridobila tudi podporo mednarodnih organizacij, kot sta Unesco in UN Habitat. Zaenkrat se je pobudi pridružilo že več kot 25 mest.

Pobudniki iz Barcelone, Benetk in Firenc so pripravili manifest, s katerim želijo spodbuditi nastanek mednarodnega dneva tržnic. Pri tem si želijo aktivnega sodelovanja podpisanih in drugih mest, ki jih druži prepričanje, da lahko tržnice pripomorejo k višji kakovosti življenja v mestih. Mesta bodo aktivnosti najverjetneje organizirala na isti dan spomladi 2014. Zasnovali bodo tudi skupni logotip in spletno stran, ki bo promovirala in koordinirala pobudo.

Festival bo slavil vlogo tržnic pri razvoju družbenih, ekonomskih, urbanističnih in okoljskih karakteristik mest.

Glede na dober začetni odziv pobudniki pričakujejo, da se jim bo v prihajajočih tednih pridružilo še več mest. Predvsem pa si želijo podpore mednarodnih organizacij, zato se Benetke sedaj za prepoznavo mednarodnega dneva tržnic pogovarjajo z Unescom.

O tej pobudi bo gotovo še veliko slišati.

Več:

URBACT Markets – Urbactova spletna stran
Manifest za skupno praznovanje Mednarodnega dneva tržnic

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri