Nacionalni forum socialnega podjetništva 2013: Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije

Slovenski forum socialnega podjetništva vas vabi, da se udeležite Nacionalnega foruma socialnega podjetništva 2013: Investirajmo v neizkoriščene potenciale Slovenije, ki bo potekal v ponedeljek, 2. 12. 2013, s pričetkom ob 9. uri v dvorani Povodni mož na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Dunajska cesta 18.

Namen foruma je pospešiti razvoj družbeno odgovornega podjetništva v Sloveniji s spodbujanjem investiranja v neizkoriščene potenciale Slovenije. Na forumu bodo z udeleženci svoje izkušnje s področij razvoja socialnega podjetništva in ustvarjanja novih delovnih mest delili predstavniki socialnih podjetij, novih zadrug ter malih in srednje velikih družbeno odgovornih podjetij, predstavljene pa bodo tudi nove iniciative, namenjenje izboljševanju bivalnih in življenjskih pogojev državljanov, ki bodo prilagojene potrebam vseh generacij v mestih in na podeželju. Predstavniki državnih institucij bodo predstavili aktualne zakonodajne pobude in spremembe ter programe in aktivnosti s področja spodbujanja razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Sloveniji.

Aktualne socialne in ekonomske spremembe vodijo v razvoj nove družbene paradigme, katere pomembni stebri v Sloveniji in po svetu so predvsem zadruge in socialna podjetja, ki priložnosti za razvoj in ustvarjanje novih delovnih mest iščejo v številnih neizkoriščenih potencialih Slovenije, kot so: lokalna prehranska, energetska in stanovanjska samooskrba, delavsko, stanovanjsko in medgeneracijsko zadružništvo ter t. i. coworking. Organizatorji  Nacionalnega foruma socialnega podjetništva 2013 so prepričani, da lahko predvsem z medsebojnim sodelovanjem in dobro organizacijo vsi deležniki lokalnega in nacionalnega razvoja skupaj prispevamo k izhodu iz gospodarske krize. Za dosego tega cilja pa se moramo osredotočiti na spodbujanje investicij v socialna podjetja in zadruge, ki so se v gospodarski krizi izkazali kot uspešni inovatorji poslovnih in zaposlitvenih priložnosti tako v Sloveniji kot v Evropi.

Udeležba na forumu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava na E: info@fsp.si najkasneje do 29. 11. 2013. Za več informacij pišite na E: info@fsp.si ali pokličite M: 031 348 930.

Več informacij in program

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri