Urbani sprehod: Od javnega prometa do javnih storitev

Urbani sprehodi Jane’s Walk so odslej odvijajo preko celega leta. Naslednjo sredo, 30.10.2013 bo med njimi tudi sprehod v Ljubljani, ki bo obravnaval peš povezave med javnim prometom in javnimi storitvami. Dobimo se na začetku delovnega dne, ob 9h zjutraj, na železniškem postajališču Tivoli.

Na začetku Tržaške ceste v Ljubljani lahko najdemo cel spekter javnih institucij: od Upravne enote Ljubljana prek več fakultet Univerze v Ljubljani in ministrstev do študentskega naselja. Gre za institucije, do katerih dnevno dostopa zelo veliko obiskovalcev, bodisi zaposlenih bodisi uporabnikov javnih storitev. Že zaradi količine obiskovalcev je z vidika prometa v mestu več kot zaželeno, da se obiskovalci do teh institucij ne bi pripeljali z osebnim avtomobilom, ampak bi do njih dostopali peš, s kolesom, ali z javnim prometom.

Če se odločijo za slednjo možnost morajo seveda od postajališč javnega prometa do ciljnih institucij peš. In prav te poti, ki povezujejo javni promet in javne institucije, nas bodo zanimale na tokratnem sprehodu. Kako pridemo od železniškega postajališča Tivoli do upravne enote? Kako od upravne enote do mestnega avtobusa? Kako od avtobusa do fakultete in ministrstev? Sprehod bo povezal več tipičnih poti uporabnikov javnih storitev, po poti pa bomo kritično opazovali prijaznost dostopov za pešce. In imeli bomo kaj videti!

Vabljeni!

Povezava na spletno stran sprehoda na janeswalk.net, ter letak sprehoda.

Naslovna foto: IPoP (CC BY-NC 4.0)

2 comments

  1. Kje bo zborno mesto ali na postaji v ČS Center ali ČS Rožnik? Kdo bo ta sprehod vodil? Kot domačinka in navsezadnje kot podpredsednica ČS Rožnik grem vsekakor zraven.
    Živa Vidmar

  2. Zbirno mesto je na postajališču na strani ČS Center, končamo pa na strani ČS Rožnik. Sprehod vodim Marko Peterlin z IPoP. Se vidimo!

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri