Kaj si predstavljate pod pojmom soodgovornost?

Projekt programa URBACT z naslovom Together, o katerem smo že pisali, se je po treh letih zaključil, partnerji pa so ob zaključku pripravili kratek film, v katerem predstavljajo svoje dosežke. Pri svojem delu so sledili načelu, da je vključevanje prebivalstva v razvojne procese mesta veliko boljše kot zgolj informiranje teh o že sprejetih odločitvah.

Predstavniki projekta v videu poudarjajo, da se moramo zavedati omejenosti virov, s katerimi razpolagamo, ter globalne soodvisnosti, saj živimo na enem planetu, za katerega smo soodgovorni. Soodgovornost teritorijev, ki jo je projekt spodbujal in promoviral, pomeni participacijo vseh družbenih akterjev za doseganje ustreznih življenjskih razmer za vse družbene skupine in za razvijanje novih strategij, s katerimi bi izboljšali družbo, gospodarstvo in ne nazadnje mesta oziroma življenjska okolja.

Video predstavlja raznolikost razmer v posameznih partnerskih mestih kot tudi pilotne projekte, ki so jih izvajali. Ogledate si ga lahko na tej povezavi. Ob tem pa je izšla še kratka animacija, ki v sliki predstavlja proces soodgovornosti.

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri
IPoP © Copyright 2018. Vxe pravice pridržane Zasebnost Pravni zaznamki
Zapri